Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει ενεργά στην Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας & την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη χαρά, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Τ.Π.Ε. Πετρούπολης, Κατερίνα Τσεπέρκα, αποδέχτηκε την πρόσκληση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, προσέγγισε μαζί με τους μικρούς μαθητές τη σημασία της ευαισθητοποίησης για τα ζώα εκείνα που στερούνται αγάπης, μόνιμης προστασίας και στέγης.

Ο Δήμος ήδη σχεδιάζει να προωθήσει με κάθε τρόπο τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων, έχοντας πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό, την αγάπη και την φροντίδα που πρέπει να έχουν οι πολίτες για αυτά. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα ξεκινήσει μια σειρά από εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «Μην Αγοράζεις, Γίνε Ανάδοχος».

Ιδιαίτερα μετά την υλοποίηση της Εισαγγελικής Παραγγελίας, όπου σε ένα διαμέρισμα εντοπίστηκε συλλέκτης με 70 σκύλους & γάτες, είναι επιτακτική ανάγκη όποιος σκέφτεται να αποκτήσει ένα ζώο συντροφιάς, να υιοθετήσει και όχι να αγοράσει.

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει βάλει ήδη πλώρη προς την άμεση επίλυση επιπλέον αντίστοιχων καταγγελιών που αφορούν την πόλη αλλά χρονίζουν, τόσο προς όφελος των ίδιων των ζώων όσο και των ανθρώπων που μένουν αλλά και των περιοίκων.

(Τα σκυλάκια στις φωτογραφίες είναι προς υιοθεσία).

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ