Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ξεκίνησε το πρόγραμμα “Κέντρο Κοινότητας” στην Πετρούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε την ένταξη της Πράξης με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ» και προχωρά άμεσα στην λειτουργία της ανωτέρω δομής.
Η δομή «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος της νέας δομής είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά.
Το «Κέντρο Κοινότητας», του οποίου η δυναμικότητα απαριθμείται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μια ψυχολόγο, θα εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Η δομή θα στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο “Γιάννης Ρίτσος”. Διεύθυνση:Αθ. Διάκου 88Α & Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη. Οι ώρες λειτουργίας είναι 09:00 – 17:00 Δευτέρα – Παρασκευή.
Επίσης, τις προηγούμενες μέρες, ο Δήμος Πετρούπολης προχώρησε στην τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης ενηλίκων. Το όργανα τοποθετήθηκαν σε κομμάτι της πλατείας του Αγίου Δημητρίου, καθώς και στον ευρύ κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Αγίου Ιωάννου.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος, από το 2011, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας (δίπλα από την παιδική χαρά), στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου και στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεσσαλίας και Ελαιών.
Στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων είναι να προωθηθεί ο μαζικός, λαϊκός αθλητισμός, καθώς και η προαγωγή της καλής φυσικής κατάστασης και της υγείας των κατοίκων της πόλης, αφού θα μπορούν να βρίσκουν ευκαιρίες δωρεάν άθλησης σε πολλά σημεία της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ