Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ξεκίνησαν τα δωρεάν rapid test στους μαθητές του Δήμου Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης, η διενέργεια Δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης (rapid test) στους μαθητές των σχολείων της πόλης, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19 στη μαθητική κοινότητα.

Τη διενέργεια των Rapid Test θα πραγματοποιεί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ως υγειονομικός, με την υποστήριξη των αρμόδιων υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Τα αποτελέσματα θα καταγράφονται από την Υπηρεσία στην προβλεπόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμα (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών.Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Πετρούπολης και αφορούν αποκλειστικά μαθητές οι οποίοι φέρουν το κατάλληλο παραπεμπτικό από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας που φοιτούν.

Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από τον/την κηδεμόνα τους ή να φέρουν την έγγραφη υπογεγραμμένη συναίνεσή του/της. Απαραίτητη είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας (εφόσον υπάρχει) καθώς και η γνώση του ΑΜΚΑ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής των εξεταζόμενων στο χώρο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

O Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σε δήλωσή του τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους, απλώνει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, στηρίζοντας στην πράξη τους συνδημότες μας και την εκπαιδευτική κοινότητα. Η πρωτοβουλία μας αυτή, στοχεύει στην οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών της Πετρούπολης, αλλά και στη λήξη της ταλαιπωρίας που μέχρι τώρα υφίστανται οι μαθητές, που προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test αναγκάζονταν να μεταβαίνουν σε δημόσιες δομές, που βρίσκονται αρκετά μακριά από τον Δήμο μας. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Νίκο Κακαβά, για την αποτελεσματική εφαρμογή της πρωτοβουλίας μας καθώς και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής που συνεπικουρούν την προσπάθειά μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ