Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό για τους μαθητές του Δήμου Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πετρούπολης η ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Ευτυχισμένος Επαγγελματίας”.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ η δράση έχει τεθεί υπό την ευθύνη της υπηρεσίας του Συμβουλευτικού σταθμού του Δήμου με τη συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας & των Κοινωνικών δομών του Δήμου Πετρούπολης.

Η εκδήλωση απευθύνθηκε στους μαθητές των Λυκείων της πόλης που συμμετείχαν στην α’ φάση της δράσης αλλά και στους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση-συζήτηση για τις σχετικές με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό υπηρεσίες, που αποφάσισε να παρέχει για πρώτη φορά, ο Δήμος Πετρούπολης δ ω ρ ε ά ν, στους μαθητές της Α΄ Λυκείου, όλων των σχολικών μονάδων της πόλης, δια μέσου, ενός έγκυρου τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, σταθμισμένου και προσαρμοσμένου στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στην αγορά εργασίας. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το συγκεκριμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού διερευνά πτυχές της προσωπικότητας, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του μαθητή και κωδικοποιεί τα επαγγέλματα και τις σπουδές που του ταιριάζουν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Κακαβάς και η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Δ/ντρια του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού της “ARISTON” κα Ευαγγελία Φουντουλάκη.

Η τελευταία φάση αυτής της νέας δράσης για τον Δήμο Πετρούπολης θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές και γονείς θα έχουν δια ζώσης εξατομικευμένες συνεδρίες με τους πιστοποιημένους συμβούλους της υπηρεσίας του Συμβουλευτικού σταθμού του Δήμου μας, για την επεξήγηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων του Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ