Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δημιουργία Λαχανόκηπων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πετρούπολης, που για το σχολικό έτος 2017-18 έχει θέμα “ Περιβάλλον και Απορρίμματα”, ξεκίνησε η δημιουργία Λαχανόκηπων στους χώρους των σταθμών με την συμμετοχή των ίδιων των νηπίων.
Η δράση αυτή υλοποιήθηκε προκειμένου τα παιδιά να έχουν μια πρώτη γνωριμία με την φυσική καλλιέργεια λαχανικών και βοτάνων, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας.
Τα παιδιά μέσω της ενασχόλησής τους με την κηπουρική, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη φύση, έμαθαν πως παράγεται η τροφή με φυσικές μεθόδους, ενώ η διαδικασία αυτή συνέβαλε θετικά στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Οι “λιλιπούτειοι κηπουροί” αγκάλιασαν την δράση αυτή με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε έναυσμα για να συνεχιστούν οι δράσεις γύρω από την φετινή θεματολογία.
Έχουν ήδη προγραμματιστεί αρκετές από τις επόμενες ποικιλόμορφες δράσεις, εντός των παιδικών σταθμών, αλλά και εκτός, με εκδρομές στο Άλσος Αγίου Δημητρίου και στο Ποικίλο Όρος και με αφηγήσεις παραμυθιών σχετικές με το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ