Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Δημιουργία διαδημοτικής λεωφορειακής γραμμής για την Πανεπιστημιούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την πρώτη συνάντηση στις αρχές Μαρτίου, στο Δημαρχείο Ιλίου, οι Δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, πραγματοποίησαν νέα συνάντηση την περασμένη Παρασκευή (26/4).

Αποφάσισαν, έχοντας κάνει δεκτή σχετική πρόταση του κυρίου Σίμου στην πρώτη συνάντηση, να καταρτιστεί προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας που θα μεταφέρει φοιτητές και φοιτήτριες στην Πανεπιστημιούπολη, μετά τις σχετικές επαφές με τον Ο.Α.Σ.Α. και τη δέσμευσή του Οργανισμού να εγκρίνει τη λειτουργία της γραμμής.

Επιπρόσθετα, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της γυναικοκτονίας έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων, αποφάσισαν να συμπράξουν για την προσωρινή φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, σε δομή που υπάρχει στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, με την απαραίτητη προϋπόθεση η φύλαξή της να είναι υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, οι τρεις Δήμαρχοι συμφώνησαν το αμέσως προσεχές διάστημα να συναντηθούν με τον ομόλογό τους στο Αιγάλεω, Λάμπρο Σκλαβούνο, και την υπεύθυνη της Πολεοδομίας, στην οποία υπάγονται οι τρεις Δήμοι, ώστε να ζητήσουν να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών, σε όσες περιπτώσεις γίνεται χρήση των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα, που επιτρέπουν την ανέγερση πολυώροφων κτισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, ενέκρινε ομόφωνα (στις 15/4) τη σχετική πρόταση του Δημάρχου της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ