Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Δεν μένουμε αργοί, παραμένουμε ενεργοί» στο Δήμο Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη μια δράση του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Αγίας Τριάδας.

Με το σύνθημα «Δεν μένουμε αργοί, παραμένουμε ενεργοί», οι ομάδες «Ονειροδίαιτοι» & «LatinoEspecial» που απαρτίζονται από μαθητές και καθηγητές ειδικών σχολείων και η ομάδα «Λόγια της Σιωπής» που αποτελείται από πολίτες της Πετρούπολης γνώστες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.), παρουσίασαν από κοινού μια «παράσταση», δίνοντας δυναμικά το παρών, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ελπίδας, χαράς και θάρρους.

Η αρχή έγινε με τον σύγχρονο χορό, όπου με την καθοδήγηση της δασκάλας σύγχρονου χορού η ομάδα παρέσυρε το κοινό στον χορευτικό της οίστρο.

Τη σκυτάλη πήραν κατόπιν το «δίδυμο» των αφηγητών της ομάδας, οι οποίοι απέδειξαν ότι κατέχουν όσο λίγοι και εκλεκτοί την τέχνη της αμφίδρομης επικοινωνίας με τον κόσμο.

Κατόπιν, η ομάδα “Λόγια της Σιωπής” ερμήνευσε στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα δύο τραγούδια, αναδεικνύοντας την «ευγλωττία της σιωπής» και ενεργοποιώντας κρυμμένες ευαισθησίες.

Τέλος, ανέλαβε δράση ο δάσκαλος λάτιν χορών και υπό τις οδηγίες του, η διάθεση, ο ενθουσιασμός και η χαρά εκτοξεύτηκαν, και αν δεν υπήρχαν οι υγειονομικές εντολές, σίγουρα χορευτές και θεατές θα είχαν γίνει μία μεγάλη παρέα στην πίστα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & ΚΕΠ Κατερίνα Σταματοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνος Συλλιγνάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βαμβακάς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ