Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

«Δίαυλος» συνεργασίας του Δήμου Πετρούπολης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διεύρυνση της συνεργασίας του με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης, μετά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η στήριξη, η ενίσχυση και η αναβάθμιση των τοπικών επιχειρήσεων μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς και στην οικονομική ανάκαμψη του Δήμου, μετά τις επιπτώσεις που έχει υποστεί λόγω των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του Δήμου Πετρούπολης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Φώτης Χριστόπουλος και ο Διευθυντής της Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας του Δήμου Νίκος Κολυβάς, ενώ από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρόντες ήταν και οι Αντιπρόεδροι, Νίκος Γρέντζελος & Ηλίας Μάνδρος καθώς και ο Σύμβουλος Διοίκησης Γιώργος Χιονίδης.

Οι δύο πλευρές, συζήτησαν για τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν καθώς και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης και επιμόρφωσης στελεχών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης, σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το Ε.Ε.Α. στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Πετρούπολης περιλαμβάνονται:

• Δημιουργία δωρεάν ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop & site) από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου
• Δωρεάν παροχή WiFi από το Ε.Ε.Α. για το εμπορικό κέντρο του Δήμου
• Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών για επίκαιρα θέματα όπως Προγράμματα ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης
• Δωρεάν Τηλε-εκπαιδεύσεις από εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου
• Δωρεάν Κατάρτιση Δεξιοτήτων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου, αλλά και παροχή Ανταποδοτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών από Φοροτεχνικούς, Δικηγόρους και Εργατολόγους του Ε.Ε.Α.
• Παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου Πετρούπολης, στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ