Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Θέατρο Πέτρας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο για τον Δήμο Πετρούπολης και ταυτόχρονα έναν υπερτοπικό πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής.

Είναι ένας τόπος αναψυχής και θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ένα από τα ομορφότερα «φυσικά μπαλκόνια» του λεκανοπεδίου, απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα της Αθήνας.

Στο πέρασμα των χρόνων οι υποδομές του Θεάτρου Πέτρας έχουν υποστεί αρκετές φθορές, καθώς δεν έχει αναπλαστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες λόγω του ότι ήταν χαρακτηρισμένο ως δασικό.

Πρόσφατα όμως, κατόπιν οργανωμένων και μεθοδικών προσπαθειών της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης, ψηφίσθηκε στην Βουλή των Ελλήνων ο Ν. 4876/2021 (ΦΕΚ 251/Α/23.12.2021), όπου σύμφωνα με το άρθρο 75 αυτού, η έκταση επιφάνειας 74.202,14 τ.μ. του πρώην Λατομείου «Μαρασλή» στην οποία είναι εγκατεστημένο το Θέατρο Πέτρας, παραχωρείται κατά κυριότητα στον Δήμο Πετρούπολης.

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και την αποκατάσταση τόσο του Θεάτρου Πέτρας και των υποστηρικτικών εγκαταστάσεών του, όσο και την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντα χώρου.

Ο Δήμος Πετρούπολης σκοπεύει να αναβαθμίσει τις υποδομές του Θεάτρου Πέτρας, αποκαθιστώντας πρωτίστως τις φθορές που έχει αφήσει επάνω του ο χρόνος, δίνοντας ταυτόχρονα μια νέα διάσταση στις χρήσεις του εν λόγω χώρου, πάντα υπό το πρίσμα του πολιτισμού, εκσυγχρονίζοντάς το και καθιστώντας το ενεργό και λειτουργικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η αναβάθμιση του Θεάτρου θα συντελέσει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της αναγνωρισιμότητας του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας», στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, καθώς και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Πετρούπολης.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σε δήλωσή του τόνισε: «Με το εν λόγω νομοσχέδιο, κλείνει ένας τεράστιος κύκλος γραφειοκρατίας και ανοίγει ένας νέος για το εμβληματικό Θέατρο Πέτρας και την περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και συμπολίτη μας κ. Κώστα Σκρέκα για την καθοριστική συμβολή του στην επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος που ταλάνιζε την πόλη μας.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους.
Μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών, το Θέατρο αποδίδεται επιτέλους στην πλήρη κυριότητα του Δήμου Πετρούπολης και δύναται πλέον να ενταχθεί σε προγράμματα, να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πόλο έλξης και τόπο αναψυχής για τους περιοίκους και τους επισκέπτες του. Η ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής για την ολική μετατροπή της Πετρούπολης σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο και επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ