Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη στο δήμο Πετρούπολης και για το 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Αμετάβλητα διατηρεί ο Δήμος Πετρούπολης και για το 2019 τα ήδη πολύ χαμηλά Δημοτικά Τέλη, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των δημοτών και κυρίως όλων των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του Πιλοτικού Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων από το ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών), για το 2019 ο Δήμος Πετρούπολης κατέχει την τέταρτη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία των μεγάλων αστικών δήμων που επιβαρύνουν λιγότερο τους δημότες τους με ανταποδοτικά τέλη. Επίσης κατατάσσεται στην έβδομη θέση μεταξύ των “νοικοκυρεμένων” δήμων με τον καλύτερο οικονομικό προϋπολογισμό, δηλαδή με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού.

Και για το έτος 2019, εξακολουθεί να ισχύει στον Δήμο Πετρούπολης η μηδενική αύξηση στουςσυντελεστές τελών καθαριότητας–φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτημένων ακινήτων (για Οικιακή Xρήση παραμένουν € 1,18, για επαγγελματικούς χώρους € 3,52 και για Τ.Α.Π. € 0,33).
Αμετάβλητα παραμένουν επίσης και τα τέλη διαφήμισης, οι συντελεστές παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων, καθώς επίσης και τα τέλη του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ