Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας για ληστείες σε Περιστέρι, Ίλιον και Αγ. Αναργύρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο Έλληνες κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων ληστειών, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα Νοεμβρίου στις περιοχές Περιστερίου, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων, συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών  που ταυτοποίησε τους δράστες  και εντόπισε το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις ληστειών και 2 περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πώς δρούσαν οι κατηγορούμενοι

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης , οι ανωτέρω εισέβαλαν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων.

Επιπλέον, κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα κατάσταση, δεδομένο που πέραν της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου, τους προσέφερε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σουγιάς, μαχαίρι, πλήθος ενδυμάτων που σχετίζονται με τις έκνομες πράξεις, κυνηγετικό όπλο, μεταλλικός σκελετός που προέρχεται από κλεμμένη μοτοσυκλέτα και μικροποσότητα ηρωίνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ