Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Περιστέρι: Εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης για τις μανούλες και τα νεογέννητα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της πρωτοποριακής κοινωνικής δράσης “Από την πρώτη μέρα δίπλα τους” του Δήμου Περιστερίου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης, με επίκεντρο τις μανούλες και τα νεογέννητα παιδιά τους, στις 31 Μαΐου 2023, στο Θέατρο «Πολιτών».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αγαπάμε τη μάνα. Αγαπάμε τα παιδιά. Η μάνα είναι πηγή της ζωής. Τα νεογέννητα παιδιά είναι το θαύμα, είναι η ίδια η ζωή, που έρχεται να φέρει την ομορφιά, την ελπίδα και την ανανέωση, παντού στον κόσμο και το σύμπαν όλο. Είμαστε δίπλα σας, γνωρίζουμε και συναισθανόμαστε τι σημαίνει να φέρνεις στον κόσμο μια νέα ζωή, στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μανούλες και μωρά και έχουμε έτοιμη, τη μεγαλύτερη, την πιο ζεστή αγκαλιά ανθρωπιάς, για να σας προσφέρει έμπρακτα όλη τη δική μας θαλπωρή, τη φροντίδα μας και την αγάπη μας».

Στις νέες μητέρες παρέχονται δωρεάν από τον Δήμο Περιστερίου, όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους (βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, βρεφικές πάνες, βρεφικά λευκά είδη, παιχνίδια κλπ).

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Θεοδωράκος, υπογράμμισε το γεγονός ότι η πρωτοποριακή κοινωνική δράση “Από την πρώτη μέρα δίπλα τους” για τις μανούλες και τα νεογέννητα παιδιά, αποτελεί μια από τις πολλές και σημαντικές δράσεις, που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου.

Στο σημείο αυτό, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδωράκος τόνισε και επαίνεσε τη μεγάλη και διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν οι οικογένειες, όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες, με σκοπό την εξασφάλιση όλων όσων χρειάζονται για τη διαβίωση και ανάπτυξη των παιδιών τους.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος, έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, γι’ αυτήν την ξεχωριστή κοινωνική δράση και συνολικά το μεγάλο κοινωνικό έργο του Δήμου Περιστερίου, καθώς και η πρώην Υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα επισήμανε ότι σε πανελλήνιο επίπεδο αναγνωρίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Περιστερίου.

 

 

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης τίμησε  τους μεγάλους χορηγούς – εταιρίες του κοινωνικού προγράμματος “Από την πρώτη μέρα δίπλα τους”.

Παράλληλα, τιμήθηκε η πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Δήμου Περιστερίου Ξένη Κορόγιαννη για τη μεγάλη προσφορά της στις κοινωνικές δομές, η οποία συνεχίζει και σήμερα ως εθελόντρια. Ακόμη, τιμήθηκαν για την προσφορά τους, τα συνταξιοδοτηθέντα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας Μαρία Λώλου και Αγγελική Αναστασοπούλου.

Τέλος, η ξεχωριστή εκδήλωση έκλεισε με τους πρωταγωνιστές της δράσης, τα παιδιά της πόλης, που τους διανεμήθηκαν δωρεάν όμορφα παιχνίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ