Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στο γραφείο του δεύτετου, πάρκο Εμιργκάν στην Πόλη.

Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν τρόπους συνεργασίας μεταξύ του Περιστερίου και της Κωνσταντινούπολης, της “Παγκόσμιας Πρωτεύουσας”, στους τομείς της καθημερινότητας, του πολιτισμού και της κλιματικής αλλαγής για τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών, καθώς και για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη και τη συμβολή της στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο κ. Ιμάμογλου, Δήμαρχος σε 17 εκατομμύρια πολίτες, έμπρακτα στηρίζει την ελληνορθόδοξη κοινότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο κ. Παχατουρίδης τον ευχαρίστησε για τα ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια με τα οποία τον υποδέχθηκε, τον προσκάλεσε στους επετειακούς εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστερίου ως αυτόνομου Δήμου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στα τέλη Μαρτίου.

Κοινή καταγωγή, πολιτισμός & αξίες

Παράλληλα, του προσέφερε έναν πίνακα που απεικονίζει δύο Πόντιους να χορεύουν τον Πυρρίχιο, τον χορό της φωτιάς. Με τον κ. Ιμάμογλου, εκτός από την Ποντιακή καταγωγή, τους ενώνει ο κοινός θόλος της δημοκρατίας, του πολιτισμού και των αξιών.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προσέφερε στον Δήμαρχο Περιστερίου ένα βιβλίο με τους Χάρτες της Πόλης στο πέρασμα των Αιώνων και εξέφρασε την επιθυμία του να ανταποδώσει την επίσκεψη, αλλά και να δει τις δύο πόλεις να συνεργάζονται για το καλό των πολιτών τους.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Πόλη, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το “να ανοίγει τα φτερά του” το Περιστέρι μας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ