Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Πάνω από 800 έργα και δράσεις σε εξέλιξη στην Π.Ε. Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στην πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτεί μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 και πως αυτά τα έργα συμβάλλουν δημιουργικά, στην αλλαγή εικόνας του μεγαλύτερου λιμανιού της Χώρας και συνολικά των Δήμων της Π.Ε. Πειραιά, αναφέρθηκε o Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στο workshop για το νέο ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του workshop το πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και υπογράμμισε ότι για την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τους Δήμους της, «η Περιφέρεια υλοποιεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό που στοχεύει στην ανάδειξη και ενίσχυση της ξεχωριστής ταυτότητας μιας ιδιαίτερης περιοχής, στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους πολίτες».
Παράλληλα, τόνισε πως κεντρική φιλοσοφία της Περιφέρειας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων να γίνεται με έναν ολιστικό κι όχι αποσπασματικό τρόπο, ώστε να υπάρχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα στους πολίτες. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας και εκπαίδευσης, τις παρεμβάσεις που ενισχύουν την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση, στις στοχευμένες δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων να ζουν σε ανθρώπινες γειτονιές.

Τον κ. Πατούλη στην εκδήλωση υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ενώ παρόντες ήταν οι Βουλευτές Γ. Μελάς και Ν. Δούνια, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Κ. Αδαμοπούλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, οι δήμαρχοι: Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ε. Μπαρμπαγιαννη, Στ. Βοϊδονικόλας και Ν Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ. Καρύδης, η Γ. Γραμματέας του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Ν. Παπαχελά, οι αντιδήμαρχοι Γ. Λεγάκης και Ηλ. Βακαλάκης, η Αντιδήμαρχος Περάματος Π. Βοιδονικόλα, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γ. Δημόπουλος, ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Β. Κορκίδης, ο Θ. Καπράλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλη του ΔΣ ΕΒΕΠ, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κ.α.
Δήμοι και Περιφέρεια συνεργάζονται στενά για να επιτευχθεί ο στόχος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Π.Ε. Πειραιά.

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου κατά την εναρκτήρια ομιλία της αφού καλωσόρισε τους Δήμαρχους και τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και όλων των φορέων που συμμετείχαν στο workshop, αναφέρθηκε στη δημιουργική συνεργασία που υπάρχει υπό το συντονισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους δημάρχους της περιοχής, τους Περιφερειακούς -Εντεταλμένους Συμβούλους και τους παραγωγικούς φορείς. Στη συνέχεια ανέφερε ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019 πρωταρχικό μέλημα της ήταν η εξυγίανση του προγράμματος με την απένταξη αδρανών εγγραφών και ολοκληρωμένων έργων και την ένταξη νέων έργων. Η κ. Αντωνάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα και επισήμανε ότι παρά την πανδημία, την έλλειψη προσωπικού και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργάστηκαν στενά για να επιτευχθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Τέλος επισήμανε ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή για εκείνη η επιλογή του Περιφερειάρχη να της εμπιστευτεί τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. «Μιας Περιφερειακής Ενότητας, με έντονα μητροπολιτικά χαρακτηριστικά, με μεγάλα προβλήματα αλλά και με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που εκτείνονται από τον Πειραιά έως το Πέραμα. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας εργαζόμαστε με μοναδικό στόχο οι δεσμεύσεις μας για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας να γίνουν πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Πατούλης: Σε πλήρη εξέλιξη 890 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 108,1 εκ. ευρώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ο κος Πατούλης, τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή εκτελούνται 83 έργα, προϋπολογισμού 220 εκ. ευρώ, ενώ μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά 890 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 108,1 εκ. ευρώ.

Με τα χρήματα του ΠΕΠ υλοποιούνται μεταξύ άλλων:
• Δύο μεγάλα έργα στον τομέα των υποδομών, η Δυτική επέκταση του Τραμ προς τον Πειραιά και η επέκταση του λιμένος Πειραιά, με 187 εκ. ευρώ περίπου επιλέξιμη δαπάνη.
• Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.
• Στο πλαίσιο της ΟΧΕ χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ, μέσω εκχώρησης από το ΠΕΠ Αττικής στον ενδιάμεσο φορέα του Δήμου Πειραιά.
• Δόθηκαν 23,4 εκ. ευρώ σε 832 επιχειρήσεις, ως δωρεάν κεφάλαιο κίνησης για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του covid.
• Xρηματοδοτήθηκαν με 18,8 εκ. ευρώ, κοινωνικές δομές και 17 δράσεις κοινωνικής προστασίας, για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
• Χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, με 3,3 εκ. ευρώ καθώς και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δήμου Κορυδαλλού, με 2,9 εκ. ευρώ.
• Θα δοθούν 9 εκ. ευρώ για τη Β’ Φάση του έργου Αποκατάσταση και Εκσυγχρονισμός Λειτουργίας Ορφανοτροφείου Θηλέων Χατζηκυριακού, ώστε επιτέλους να λειτουργήσει μιας τεράστιας σημασίας κοινωνική δομή σε ένα αποκατεστημένο κτίριο, από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Ελλάδος.
Επίσης, το προσεχές διάστημα :
• Υπογράφεται η έγκριση χρηματοδότησης για την εκπόνηση Μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων και στάθμευσης Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 800.000€ η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Αττικής.
• Η μελέτη θα προσδιορίσει όλα τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης επ’ αφορμής των μεγάλων έργων που ολοκληρώνονται στην περιοχή.
• Οι προτάσεις της μελέτης θα αποτελούν προτεραιότητα για χρηματοδότηση έργων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.
• Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση, αφού για πρώτη φορά εκπονείται μια ολοκληρωμένη μελέτη για όλη την περιοχή.
• Επιπλέον, θα χρηματοδοτηθεί η προσθήκη κτιρίου 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού .
• Το έργο αφορά οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικες εγκαταστάσεις , είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκ. €. Θα υλοποιηθεί με δικαιούχο τη ΚΤΥΠ Α.Ε. ΚΤΥΠ και θα δημοπρατηθεί εντός του 2022.

 

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη συνολική αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οδικής Ασφάλειας, ο κος Πατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη συνολική αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Αττικής, το οποίο θα υποβληθεί το αμέσως επόμενο για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Ειδικότερα για τον Πειραιά το σχέδιο περιλαμβάνει:
• Τη λειτουργία συστήματος προτεραιότητας οχημάτων έκτακτης ανάγκης, που θα λειτουργήσει πιλοτικά πρώτα από τον Πειραιά και προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών πομπών σε 60 ασθενοφόρα και την τοποθέτηση ειδικού δέκτη σε 33 κόμβους, ώστε να λειτουργεί πράσινο κύμα όταν θα διέρχονται τα οχήματα.
• Την τοποθέτηση 111 καμερών σε φανάρια , για τον έλεγχο παραβίασης του ερυθρού σηματοδότηση.
• Την κατασκευή 72 σηματοδοτούμενων πρότυπων διαβάσεων πεζών
• και 35 πρότυπων μη σηματοδοτούμενων.
• Επίσης, αναμορφώνουμε σε πρότυπη την υπόγεια διάβαση που συνδέει το ΣΕΦ με το Γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, μέσα από την οποία θα αναδεικνύεται η ιστορία του Ολυμπιακού.

 

 

Προτεραιότητα η κυκλική οικονομία και μια πράσινη Αττική

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας δίνει βάρος στην υιοθέτηση των κανόνων τη κυκλικής οικονομίας, την προώθηση της ανακύκλωσης και την πράσινη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής», επισήμανε ο κος Πατούλης αναφερόμενος στο ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αναφέροντας πως βασικός άξονας του σχεδιασμού, όπως αυτός αποτυπώνεται μέσα από τον νέο ΠΕΣΔΑ, είναι η περιφερειακή αποκέντρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ειδικότερα για τον Πειραιά, στο πλαίσιο εφαρμογής αυτού του μοντέλου σχεδιάζεται:
Πρώτον, η δρομολόγηση της κατασκευής και λειτουργίας του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας για την Π.Ε. Πειραιά.
Δεύτερον, για την προώθηση της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων το προηγούμενο διάστημα μοιράστηκαν στους 5 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ,μέσω του ΕΔΣΝΑ, χωρίς κόστος για δήμους και πολίτες,14 καφέ απορριμματοφόρα και πάνω από 2.500 καφέ κάδους.
Επίσης, λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, μια ανοικτή ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία αναρτώνται οι επιδόσεις των Δήμων τόσο όσον αφορά τα απορρίμματα που παράγουν , όσο και τις ποσότητες των υλικών που ανακυκλώνονται.
Επίσης, για την προώθηση μιας νέας πράσινης αντίληψης έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου, μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών, που θα κρατήσει τρία χρόνια , με στόχο να εκπαιδεύσουμε και να κινητοποιήσουμε τους πολίτες, ώστε να αλλάξουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους.

 

Στρατηγικός στόχος η αντιπλημμυρική προστασία

«Πολύ σημαντική δουλεία γίνεται στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας, που υπήρχαν τεράστιες ανάγκες στην περιοχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, επισημαίνοντας τις εξής 4 μεγάλες παρεμβάσεις που αφορούν:
1. Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων κι αντιπλημμυρικής προστασίας Κερατσινίου Δραπετσώνας, με προϋπολογισμό 16,3 εκ. ευρώ, με ίδιους πόρους.
2. Την κατασκευή αγωγών ομβρίων στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη , με συμβατικό αντικείμενο 4,8 εκ. ευρώ, με ίδιους πόρους.
3. Το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς , στο Δήμο Πειραιά, με προϋπολογισμό 9,3 εκ. ευρώ , με ίδιους πόρους.
4. Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων του Δήμου Περάματος, με προϋπολογισμό 4,1 εκ. ευρώ , από ίδιους πόρους.
Παράλληλα αναφέρθηκαν:
• Οι επαφές με τον ΟΛΠ για να προχωρήσει η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Κερατσινίου
• Η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το έργο της κατασκευής δικτύου ομβρίων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας Ρέντη , προϋπολογισμού 18,6 εκ. ευρώ, αφού ο διαγωνισμός ματαιώθηκε λόγω της άρνησης του μειοδότη να διατηρήσει ενεργή την προσφορά του.

 

 

Στο επίκεντρο οι αναπλάσεις

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά είναι:
• Η Αστική Ανάπλαση Αγίου Διονυσίου στο Δήμο Πειραιά. Με κεντρικό πυρήνα τα βιομηχανικά κτίρια της γειτονιάς , προωθούνται παρεμβάσεις με φυτεύσεις, τοποθέτηση νέου φωτισμού , τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, ανακατασκευές οδών , κλπ , με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη δράση αυτή με 15 εκ. ευρώ από ίδιους πόρους. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 45% του έργου.
• Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, το γνωστό σε όλους μας Μικρολίμανο, που υλοποιεί ο Δήμος , με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Το έργο θα αναβαθμίσει αισθητικά και περιβαλλοντικά, μια από τις πιο επισκέψιμες περιοχές του Πειραιά.
• Η ανάπλαση στην περιοχή Καστράκι στην περιοχή Δραπετσώνα , η οποία βρίσκεται στο 80% της φάσης ολοκλήρωσης, με την οποία αναβαθμίζεται η περιοχή .
• Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Σχιστού. Ένα τεράστιας σημασίας περιβαλλοντικό έργο για όλη την περιοχή έχει ολοκληρωθεί .
• Η δρομολόγηση ενός ξεχασμένου εδώ και 16 χρόνια έργου, της αποκατάστασης και ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά Πέτρος Καπαγέρωφ, προυπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ. Στόχος μας είναι ως το καλοκαίρι του 2024 ο Πειραιάς να διαθέτει ένα πράσινο, σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλει .
• Η κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου – Κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης, στο Δήμο Κορυδαλλού. Η αποκατάσταση και ενίσχυση του διατηρητέου κτιρίου της Σχολής Καλών Τεχνών.
• Η παράδοση πριν από λίγες ημέρες του εμβληματικού έργου του Βιοκλιματικού Πάρκου Αναψυχής στο Δήμο Κορυδαλλού, στο χώρο που βρίσκονταν οι γυναικείες φυλακές.
• Η υπογραφή με τους 5 Δήμους του Πειραιά της προγραμματικής σύμβασης, για τη δημιουργία ή αναβάθμιση 5 Παιδικών Χαρών, μία σε κάθε Δήμο, για τη φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες.
• Η δέσμευση για χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός σύγχρονου Κολυμβητηρίου στον Πειραιά , για τις ανάγκες του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας, αμέσως μόλις μας δοθούν από τον Ολυμπιακό οι απαραίτητες μελέτες.
• Η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, με την κατασκευή τριών μεγάλων υδατοδεξαμενές στην κορυφή του Όρους Αιγάλεω, για να διευκολυνθεί το έργο των ομάδων πυρόσβεσης , εφόσον απαιτηθεί.
• Λύσεις σε πολεοδομικά ζητήματα που ταλαιπωρούσαν δεκάδες χρόνια τους πολίτες και δεν τους επέτρεπαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.
Μέριμνα για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κο Πατούλη και στις δράσεις για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια στηρίζει οικονομικά την Πρότυπη Δομή Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία λειτουργεί στον Πειραιά , και η οποία προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στη στήριξη κι άλλων κοινωνικών δομών και δράσεων σε Δήμους όπως το Πέραμα, με περισσότερους από 600 ωφελούμενους, ενώ σημαντική είναι και η παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του ΤΕΒΑ.

 

Ευχαριστίες για την πρωτοβουλία διοργάνωσης των workshops

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν οι παριστάμενοι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των δημάρχων της Π.Ε. Πειραιά. Αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής και τα στελέχη του για την πρωτοβουλία διοργάνωσης των θεματικών ημερίδων, αναφέρθηκαν στην αρμονική συνεργασία και στο έργο που γίνεται στου Δήμους τους. Επίσης έθεσαν μία σειρά θεμάτων με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. Μεταξύ άλλων τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα. Επίσης αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις εξειδικευμένων στελεχών και στην ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων για την κάλυψη των κενών. Οι αιρετοί ζήτησαν να ενισχυθούν δράσεις αναβάθμισης κτιριακών υποδομών, ενώ έγινε αναφορά και στην ανάγκη ενίσχυσης και επέκτασης των έργων υποδομών και οδοποιίας. Στη στενή συνεργασία και στην ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται με την παραγωγική και επιχειρηματική διαδικασία με την Περιφέρεια αναφέρθηκαν επίσης στις τοποθετήσεις τους ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Β. Κορκίδης και ο Θ. Καπράλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

 

Τοποθετήσεις υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής

Ακολούθως τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής εξειδίκευσαν το έργο που έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και των πόρων της Περιφέρειας, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα κ. Δημήτρης Δρόσης, Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ, παρουσίασε αναλυτικά την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και προσδιόρισε τους στόχους και τις προκλήσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που αφορούν τους Δήμους της ΠΕ Πειραιά, η Μ. Μίσκα προϊσταμένη της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ο Ευστρ. Παγωτέλης Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων, αναφέρθηκαν στην «Πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που εκτελούνται στην ΠΕ Πειραιά, η κ. Ευαγ. Μικράκη, Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού αναφέρθηκε στον πολεοδομικό σχεδιασμό στον Κεντρικό Τομέα, ο Π. Καρυώτης Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών παρουσίασε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο, τον ηλεκτροφωτισμό και την βιώσιμη κινητικότητα. Τέλος ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» – Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού και στην αναπτυξιακή στρατηγική της διοίκησης της Περιφέρειας. Σύντομες τοποθετήσεις επίσης πραγματοποίησαν η Εντεταλμένη σε θέματα Εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη και ο Σ. Βοϊδονικόλας Εντεταλμένος σε θέματα των Δ/νσεων Αλιείας και Αγροτικής -Κτηνιατρικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ