Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Περάματος τίμησε τον κορυφαίο επιστήμονα Louis Pasteur

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη πλατεία «Παστέρ» του Δήμου Περάματος,  ο Δήμος και ο Όμιλος Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, τίμησαν τον κορυφαίο επιστήμονα Louis Pasteur, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στη συγκεκριμένη πλατεία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την γέννηση του.

Μάλιστα, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Περαματιώτισσας Δρ Σέβης Φρακολάκη, ερευνήτριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστερ.

Ο όμιλος Φίλων του Ινστιτούτου Παστέρ, διαχρονικά μεταλαμπαδεύει τα ιδεώδη και τα ιδανικά του κορυφαίου επιστήμονα στους νεότερους. Ενώ σπουδαία είναι και η κοινωνική προσφορά του ομίλου, με την παρέμβαση του οποίου αποκτήθηκε το στέγαστρο στο οποίο φιλοξενήθηκε η εκδήλωση και στο οποίο τοποθετήθηκε αναμνηστική πλακέτα για την συντοπίτισσα ερευνήτρια Δρ Σέβη Φρακολάκη.

 

 

 

 

Κατά την διάρκεια της τελετής τοποθετήθηκαν και μίλησαν για το έργο και την προσωπικότητα του διακεκριμένου επιστήμονα αλλά και της ερευνήτριας ο Δήμαρχος Περάματος κος Ιωάννης Λαγουδάκης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ε.Ι.Π κος Δημήτρης Ραπακούλιας, η εκπρόσωπος του Ε.Ι.Π κα Χριστίνα Οικονομοπούλου και η αδερφή της ερευνήτριας κα Τζίνα Φρακολάκη.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης ο Δήμαρχος Περάματος κος Ιωάννης Λαγουδάκης τίμησε τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Περάματος κο Ιωάννη Πατσιλινάκο, κατά τη θητεία του οποίου έγινε η ονοματοδοσία της πλατείας που πραγματοποιήθηκε η τελετή, γεγονός που αποτέλεσε ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με το πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι καλλιτέχνιδες Μάρθα Μεναχέμ και τη Χρύσα Κοττάκη.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ