Ελάτε στην παρέα μας

Περάματος

Ξεκίνησε η τελευταία φάση των έργων αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος και με αφορμή την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας φάσης των εργασιών αποκατάστασης του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού, αποβλήτων με αυξημένη ραδιενέργεια, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Παράλληλα θα εγκατασταθούν νέες μεταλλικές δεξαμενές δασοπυρόσβεσης σε επίκαιρα σημεία του όρους Αιγάλεω. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.001.088,31ευρώ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε στις αρχές του χρόνου ο κ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλη.

Τον Περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Βουλευτές της ΝΔ Γ. Τραγάκης και Δ. Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Αλεξιάδης, η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Φ. Μπακαδήμα, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης,η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, οι Δήμαρχοι Χαιδαρίου Β. Ντηνιακό, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, Περάματος Γ. Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ, Καρύδης,ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Ν. Βρεττάκος,ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, εκπρόσωποι των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη και Αιγάλεω και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μ. Δομάζος.

Το έργο

Σκοπός του έργου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής επέμβασης. Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η στεγανότητα της μάζας των 10.000.000 τόνων αποβλήτων με αυξημένη φυσική ραδιενέργεια (φωσφογύψος), που βρίσκονται κάτω από επιφάνεια 125 στρεμμάτων. Στο έργο προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και τελικής κάλυψης, προμήθεια και τοποθέτηση γεωσυνθετικών υλικών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας και έργα φυτεύσεων.

Οι δήμοι Μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ

Να σημειωθεί ότι μέλη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου είναι συνολικά 19 Δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά: Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι και Καματερό, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αχαρνές, Ελευσίνα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Μοσχάτο και Ταύρος, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, Νίκαια και Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιάς, Πέραμα, Περιστέρι, Σαλαμίνα, Σαρωνικός, Φυλή, Χαϊδάρι.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής στο Πέραμα

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης μετέβη στον χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος-Πρώην  Σταθμός Μεταφόρτωσης-, στο παλαιό Κοιμητήριο Περάματος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γ. Λαγουδάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, όπου ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την ομάδα παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή των Κηπουρών», πραγματοποίησε τη «Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων και Φυτών», με την δωρεάν διάθεση σπόρων και παραδοσιακών φυτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ