Ελάτε στην παρέα μας

Περάματος

Κατασκευή της οδού Αρεοπόλεως στο Άνω Πέραμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κατασκευή της οδού Αρεοπόλεως στον Δήμο Περάματος, εξασφάλισαν, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης. Το έργο, προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 400 μέτρων για τον εκσυγχρονισμό της οδού Αρεοπόλεως, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια των πολιτών, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Περάματος, καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε δομές της περιοχής (όπως ο παιδικός σταθμός Αγίας Παρασκευής).

Συγκεκριμένα, η οδός είναι περιφερειακή οδός του Άνω Περάματος, η οποία συνδέεται με την Περάματος – Λεωφόρο Σχιστού και αποτελεί τη 2η οδό διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος στην περιοχή, που συγκεντρώνει δεξαμενές καυσίμων.

Η Σύμβαση του έργου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες παρεμβάσεις: γενικές εκσκαφές και καθαιρέσεις κτισμάτων για την επίτευξη γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή οδοστρώματος από σκυρόδεμα καθώς και κρασπέδων και πεζοδρομίων.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο Περάματος και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ