Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επιμόρφωση γονέων από το 10ο Νηπιαγωγείο Περάματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 10ο Νηπιαγωγείο Περάματος, θέλοντας να προσφέρει στους γονείς ευκαιρίες ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και την διαπαιδαγώγηση τους ,εδώ και 12 χρόνια  οργανώνει και προσφέρει στους γονείς επιμορφωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με επαγγελματίες ψυχικής υγείας που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις και το χρόνο τους.

Φέτος θα συνεχίσει την προσπάθειά του, αλλα αυτή τη φορά σε συνεργασία  με τα Νηπιαγωγεία  2ο , 4ο, 5ο,6ο, 8ο , το Νηπιαγωγείο του Ικονίου και το 5ο Δημοτικό Περάματος. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 1/03/2023 από τις 17:00 έως τις 18:30 στο χώρο του 10ουΝηπιαγωγείου – 5ου Δημοτικού Περάματος ( Παπαδιαμάντη 2 κάτω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία) θα πραγματοποιηθεί, η δεύτερη  για φέτος, επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ — ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ-Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ»

Εισηγητές: Διονύσης Σέρρας Ψυχολόγος , Υπεύθυνος τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης  | Συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων   από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών Ε.ΨΥ.ΜΕ.

Πελαγία  Μπαλτά Ειδική παιδαγωγός  από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών Ε.ΨΥ.ΜΕ.

Η παρουσίαση αναφέρεται στη γενικότερη έννοια της σχολικής ετοιμότητας, στα βασικά κριτήρια της σχολικής ετοιμότητας των παιδιών  στους τομείς της γλωσσικής ανάπτυξης, τον ψυχοκοινωνικό τομέα, τον γνωστικό τομέα, τον τομέα της κινητικής ανάπτυξης και στον σημαντικό ρόλο των γονέων στη μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Στην επιμόρφωση μπορούν να παρευρεθούν εκτός από τους γονείς που τα παιδιά τους  φοιτούν στα παραπάνω σχολεία  και γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας από 4 έως και 6 ετών . Η τήρηση της ώρας προσέλευσης και η ολοκλήρωση της παρακολούθησης, είναι βασικής σημασίας για την επιτυχία της επιμόρφωσης. Κατά την διάρκεια της επιμόρφωσης δεν μπορούν να παρευρίσκονται στον χώρο παιδιά. Δήλωση Ενδιαφέροντος: Παρακαλούμε οι γονείς των παραπάνω  Νηπιαγωγείων να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους τους  εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους μέχρι τη Τρίτη 28/02 , προκειμένου να  γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων για την καλύτερη οργάνωση της επιμόρφωσης.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ