Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Φωτιά σε Πεντέλη – Ντράφι: «Δύσκολη μέρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δύσκολη» χαρακτήρισε την ημέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ο οποίος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους πολίτες στη φωτιά στην Πεντέλη.

Για δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον ίδιο στο μεγάλο μέτωπο της Πεντέλης επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 60 πυροσβεστικά οχήματα. Ακόμα περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Στο Συντονιστικό Κέντρο βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη η πολιτική ηγεσία με συμμετοχή και των υπουργών Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Ο Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε συγκεκριμένα: «Δύσκολη η σημερινή μέρα. Αρκετές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα έλαβαν με΄γάλες διαστάσεις. Η σημαντικότερη εκδηλώθηκε στις 17:19 στην Πεντέλη. Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται. Επιχειρούν 350 πυροσβέστες. 60 πυροσβεστικά οχήματα. Επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων. Διαθέτουμε μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη από πολλές περιφέρειες της Ελλάδας για να πάνε στην Πεντέλη.

Κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας για την προληπτική απομάκρυνση από τους οικισμούς. Έχουν δοθεί τέσσερα μηνύματα εκκένωσης από περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ