Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

«Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι» σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο ΣΠΑΠ υλοποιεί Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με βιωματικά εργαστήρια, «Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι» σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης διάρκειας δύο εβδομάδων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και έχει πραγματοποιηθεί σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο της Νέας Πεντέλης, στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και στο 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι κυρίως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών μας παιδιών σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στις βιωματικές δράσεις αυτές και να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν καταρχήν για την αξία και την σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν με τα δικά τους χεράκια, σε μία ζαρντινιέρα οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α), δημιουργώντας και μαθαίνοντας πως να φτιάξουν το δικό τους μικρό μποστανάκι. Το μποστανάκι αυτό, το πήραν μαζί τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν στο σπίτι τους προκειμένου να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ