Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Φεστιβάλ Πεντελικού: Η Πέννυ Μπαλτατζή ξεσήκωσε το κοινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία σειρά επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώθηκαν στον Δήμο Πεντέλης το τριήμερο που πέρασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πεντελικού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 17/9, στην κατάμεστη Πλατεία της Νέας Πεντέλης, με τη συναυλία της ερμηνεύτριας Πέννυς Μπαλτατζή, η οποία ταξίδεψε το κοινό με την υπέροχη φωνή, το κέφι και τη δημιουργική της έμπνευση μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα ντυμένο με μελωδία, φως και αγαπημένα τραγούδια τόσο δικά της όσο και άλλων δημιουργών, σε μία ξεχωριστή βραδιά που μάγεψε και απογείωσε τους παρισταμένους.

Το Σάββατο 18/9, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, έκαναν σταθμό για το Φεστιβάλ Πεντελικού οι «Ιστορίες καθ’ οδόν Νο 2» του Εθνικού Θεάτρου σε μια επετειακή παράσταση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μέσα από το λεπτό χιούμορ, την έντονη κριτική διάθεση, τον εορταστικό χαρακτήρα και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ρένας Κυπριώτη, του Σταύρου Καραγιάννη και του Γιάννη Παναγόπουλου οι θεατές ταξίδεψαν στο χρόνο και σε σπαρταριστές διηγήσεις για τα πρόσωπα, τις γνωστές και άγνωστες στιγμές που καθόρισαν τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους, αλλά και τις συνήθειες και τις παραδόσεις των απλών ανθρώπων σε ένα νήμα που συνέδεε το χθες με το σήμερα. Η παράσταση ήταν μία συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

 

 

Τέλος, την Κυριακή 19/9, το Φεστιβάλ Πεντελικού φιλοξένησε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων και πρόσφερε στους μικρούς φίλους ηλικίας 6 – 10 ετών την ευκαιρία να παίξουν και να δημιουργήσουν, μέσα από την έμπνευση που τους χάρισε η διαδραστική ξενάγηση στο έργο Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στα χρώματα και τα σχήματα της Τέχνης, στο καλοκαίρι αλλά και το Διάστημα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ