Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Τα παιδιά του Γ’ Παιδικού Σταθμού Μελισσίων έγιναν… κηπουροί για μια μέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δράσεων για το 2023 πραγματοποίησε μία ακόμη βιωματική δράση, στον Γ΄ Παιδικό Σταθμό Μελισσίων.

Το πρόγραμμα αυτό, αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε σε πιο μικρά παιδιά, καθώς η εκπαίδευση και κυρίως η βιωματική έχει πολύ καλύτερη απήχηση στα μικρά παιδιά!

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα νέα παιδιά, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού, αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα φύτεψαν με τα δικά τους χέρια, οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α).

Προκειμένου τα μικρά αυτά παιδιά να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση στο σπίτι τους, πήραν το μποστανάκι που δημιούργησαν μαζί τους, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ