Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνάντηση Δημάρχου Πεντέλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση στο Δημαρχείο, είχε, την Πέμπτη 14/3, η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δρ. Θάνο Ασκητή, στο πλαίσιο της  προώθησης του Προγράμματος «Πόρτα Πόρτα» της Περιφέρειας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προληπτικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Ελένης Πολίτη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτη Φωτίου, και του Ειδικού Σύμβουλου Γιάννη Ξανθάκου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν διάφορες πτυχές της υγείας στον τομέα ευθύνης του Δήμου Πεντέλης, δίνοντας έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο τοπικός πληθυσμός, καθώς και στις δυνατότητες βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται.

Συγκεκριμένα, η κα Κοσμοπούλου ενημέρωσε τον κ. Ασκητή για την κατάσταση των νοσοκομείων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου, καθώς επίσης και για την πρόσφατη επίσκεψη και απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τη λειτουργία της ‘Πτέρυγας Μπόμπολα’ ως Δομής Ανακουφιστικής Φροντίδας, αλλά και παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – μια σπουδαία εξέλιξη για την αξιοποίηση μετά από πολλά χρόνια του χώρου, η οποία αποτελούσε προσωπική δέσμευση και επιδίωξη της Δημάρχου, προς όφελος των ασθενών και της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει ο Δήμος για την Ψυχική Υγεία μέσω του Κέντρου Κοινότητας και της διασύνδεσης με το Κέντρο ‘ΘΑΛΠΟΣ’ για την υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων, αλλά και στη δρομολόγηση προγράμματος για τα ΚΑΠΗ και την τρίτη ηλικία, καθώς και τη συνεργασία με το Κέντρο ‘Μαργαρίτα’ για νέους με νοητική στέρηση.

Οι δύο πλευρές εστίασαν στη στρατηγική συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου και στον συντονισμό των προσπαθειών για την ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, με ειδική μνεία στην εφαρμογή του Προγράμματος «Πόρτα Πόρτα», με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, της περίθαλψης και της φροντίδας, ιδιαίτερα για τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Με τη συζήτηση να χαρακτηρίζεται εποικοδομητική από όλα τα μέρη, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, όσο και η Δήμαρχος, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για την επίτευξη κοινών στόχων και την υλοποίηση πρακτικών λύσεων που θα βελτιώσουν την υγεία, την ασφάλεια, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Πεντέλης.

Όπως η  Δήμαρχος δήλωσε για τη συνάντηση ‘Σχεδιάζουμε συντονισμένα τα βήματά μας για να πλαισιώσουμε τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του’.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ