Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεματική ενότητα του θεματικού κύκλου «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε ο 6ος θεματικός κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης «Περιβάλλον-Κλιματική Αλλαγή», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 με την 1η θεματική ενότητα « Ατμόσφαιρα, Κλίμα, Υγεία: Αόρατα σωματίδια με ορατές επιδράσεις».
Την εκδήλωση προλόγισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Άντα Μπούσουλα η οποία ευχαρίστησε τον ομιλητή για τη συμμετοχή του και ανέφερε ότι σε μία περίοδο που η επιστημονική κοινότητα καταγράφει τις αλλαγές που υφίστανται το περιβάλλον και το κλίμα και οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη συμπεριφορά του ανθρώπου, η επιμόρφωση, η διασάφηση εννοιών και η ευαισθητοποίηση αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν ενθαρρυντικά στην κατανόηση της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον.
Ο ομιλητής κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ με κατανοητό επιστημονικό λόγο, στην εισήγησή του παρουσίασε τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τα φυσικά φαινόμενα που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα θερμοκηπιακά αέρια και αερολύματα τα οποία επιδρούν στην ανθρώπινη υγεία, ψύχουν τον πλανήτη και αποτελούν την μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την πρόβλεψη του κλίματος και ανέλυσε τις πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον ελλαδικό χώρο.

Η επόμενη θεματική ενότητα με τίτλο «Κλιματική αλλαγή- Αλήθεια ή ψέμα ?» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων .

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ