Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

“Πεντέλη 2020”: Κριτική στη διοίκηση Κεχαγιά από τον Α. Παλαιοδήμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δελτίο τύπου με το οποίο ασκεί έντονη κριτική στη διοίκηση της Δ. Κεχαγιά εξέδωσε ο Α. Παλαιοδήμος, επικεφαλής της παράταξης “Πεντέλη 2020”.

Ο ίδιος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Μετά από 2,5 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Πεντέλης, έγινε επιτέλους πράξη ο 1ος Απολογισμός της Διοίκησης Κεχαγιά. Όχι βέβαια για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους, όπως ο νόμος ορίζει (και που η ίδια αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι για δύο συναπτά έτη), αλλά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “ΕΛΠΙΔΑ”. Ένας απολογισμός που η κ. Κεχαγιά σύρθηκε να κάνει μετά από πρόταση συμβούλων της αντιπολίτευσης και που εσκεμμένα καθυστέρησε όσο το δυνατό, ώστε να κατευναστεί το μένος των δημοτών, μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης των συνεπειών του φαινομένου. Φρόντισε μάλιστα να καταχωνιάσει το θέμα ανάμεσα σε άλλα της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου να το απαξιώσει.

Η Δήμαρχος της πόλης, για ακόμα μια φορά, αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Δε συμμετείχε δια ζώσης στη συνεδρίαση, προφασιζόμενη προσωπικό της θέμα και αρκέστηκε σε μία σύντομη εξ αποστάσεως παρέμβαση στο ξεκίνημα, για να απευθύνει ευχαριστίες σε εργαζομένους και εθελοντές και να μοιράσει υποσχέσεις ότι θα υπάρξουν διορθώσεις και αλλαγές στον τομέα την Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης. Προφανώς, το περσινό πάθημα – μάθημα από τη “ΜΗΔΕΙΑ” πήγε χαμένο. Προκειμένου να προστατέψει το ελαχιστο πολιτικό κεφάλαιο που της έχει απομείνει και να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της, παρέπεμψε τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες στην καθ΄ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νατάσα Κοσμοπούλου, για να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Από εκείνη τη στιγμή και για τις επόμενες επτά ώρες της συνεδρίασης, δεν άρθρωσε λέξη.

Ένα ανελέητο σφυροκόπημα από συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και μια σειρά 13 στοχευμένων και άκρως αποκαλυπτικών ερωτημάτων του επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, κ. Άγγελου Παλαιοδήμου, οδήγησαν την κ. Κοσμοπούλου στο να ομολογήσει δημόσια της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της και να ζητήσει συγνώμη, ίσως γιατί πίστεψε πως έτσι θα φανεί ως το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης. Δεν άρθρωσε όμως κουβέντα για την έλλειψη αλατιού, την έλλειψη οδηγών για τα ειδικά οχήματα εκχιονισμού, τη μη χρήση όλου του στόλου των οχημάτων λόγω κακής συντήρησης, τους κλειστούς δρόμους προς τα νοσοκομεία, τη μη δημιουργία σχετικού μητρώου εργοληπτών σύμφωνα με το σχέδιο “ΒΟΡΕΑΣ”, τη μη κήρυξη του Δήμου Πεντέλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την κατάρρευση των διαύλων επικοινωνίας με τους πολίτες για πέντε ημέρες, τα προκλητικά δελτία τύπου ωραιοποίησης της παταγώδους αποτυχίας. Θυμίζουμε ότι, η ίδια τρεις μόλις μέρες πριν από την εκκίνηση της κακοκαιρίας, δήλωσε με θράσος στο μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου “ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ !!!”

Ήταν αυτονόητο, μετά τη δημόσια ομολογία της ανικανότητας της, το σύνολο της αντιπολίτευσης να ζητήσει την παραίτηση της κ. Κοσμοπούλου από τη θέση της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κάτι όμως που ούτε η ίδια έκανε ούτε η κ. Κεχαγιά απαίτησε από αυτήν. Καταδεικνύεται έτσι πως ούτε η αμετανόητη κ. Κοσμοπούλου έχει καταλάβει το μέγεθος των ευθυνών της για το χάος που δημιουργήθηκε ούτε η κηδεμονευόμενη κ. Κεχαγιά έχει τη δύναμη να την αποπέμψει.

Ο χειμώνας όμως δεν έχει τελειώσει. Ο Προϋπολογισμός 2022, που ψηφίστηκε την αμέσως επόμενη μέρα, δεν προβλέπει καμία επένδυση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και οι όποιες υποσχέσεις θα μείνουν στον αέρα. Αν η διοίκηση της κ. Κεχαγιά μέχρι χθες ήταν ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και σήμερα δηλώνει ΑΝΙΚΑΝΗ, τότε για τον 1,5 χρόνο που της απομένει είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ