Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Παρέμβαση της παράταξης “Πεντέλη 2020” για τα δημοτικά τέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση για τα δημοτικά τέλη έκανε με ανακοίνωσή της η παράταξη “Πεντέλη 2020” με επικεφαλής τον Α. Παλαιοδήμο.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

“Δεν έχει τέλος το διοικητικό αλαλούμ που επικρατεί στο Δήμο Πεντέλης, καθώς αυτή τη στιγμή, με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης της κ. Κεχαγιά, ο Δήμος μας είναι ο μοναδικός στην ελληνική επικράτεια που δεν έχει απόφαση καθορισμού Δημοτικών Τελών για το 2022 σε ισχύ. Πιο συγκεκριμένα:
Στις 03/03/2022, με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ: Ψ1ΜΨΟΡ1Κ-ΥΟΙ), για αστείους λόγους και με καθυστέρηση δύο μηνών, ακυρώθηκε η απόφαση 84/2021 του Δ.Σ. Πεντέλης (ΑΔΑ: 6ΔΕΓΩΞ3-9ΣΗ) για τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2022! Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, τα δημοτικά τέλη για το 2022 θα ήταν μειωμένα κατά 8%!!!

Την ίδια μέρα (03/03/2022), όλως τυχαίως(;), με την αρ. πρωτ 28502 απόφασή του, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επικύρωσε τον Προϋπολογισμό Εσόδων – Εξόδων του Δήμου Πεντέλης για το οικονομικό έτος 2022 με μία όμως ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Λόγω της ακύρωσης της απόφασης του Δ.Σ. Πεντέλης με θέμα “Καθορισμός τελών καθαριότητας και φωτισμού 2022” το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης θα πρέπει να λάβει εκ νέου απόφαση τροποποιώντας εν συνεχεία τους κατάλληλους κωδικούς αριθμούς εσόδων και εξόδων του Προϋπολογισμού!!!

Σε σχετικές με το θέμα ερωτήσεις που έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ κ. Άγγελος Παλαιοδήμος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/03/2022), η κ. Κεχαγιά παρέμεινε για ακόμα μια φορά βουβή και σε προφανή αμηχανία. Δεν άρθρωσε λέξη ούτε για το πότε θα φέρει προς ψήφιση νέα απόφαση καθορισμού τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2022, ούτε με ποιες τιμές έχουν χρεωθεί και θα χρεωθούν δημοτικά τέλη τα καταστήματα και οι οικίες του Δήμου μας, από 01/01/2022 μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης νέας απόφασης!

Καλούμε την κ. Κεχαγιά, ως δημόσιος λειτουργός, να πράξει τα δέοντα και να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Επιπρόσθετα, την καλούμε να σταματήσει να φέρεται σαν Μαρία Αντουανέτα εν έτει 2022 (βλέπε συμβάσεις α. 89.019,60€ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, β. 145.075,05€ για εκδρομές, γ. 29.760,00€ για επιπλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις), προκαλώντας το κοινό αίσθημα σε υπέρμετρο βαθμό. Έστω και τώρα, ας αντιληφθεί ότι ο Δήμος Πεντέλης πρέπει επιτέλους να δείξει την ευαισθησία του απέναντι σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ακρίβεια και τη φτώχεια. Ως συνδυασμός έχουμε ήδη τονίσει από το Δεκέμβριο ότι είναι επιβεβλημένη η γενναία μείωση των πανάκριβων δημοτικών τελών του Δήμου Πεντέλης για το δύσκολο 2022.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ