Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Παρέμβαση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης για το ζήτημα των λατομείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης έγινε για το ζήτημα των λατομείων στο Πεντελικό μέσω της οποίας σχολιάζει τις κινήσεις της δημοτικής αρχής.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

“Η παρουσία της Δημάρχου Πεντέλης στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) πριν λίγες μέρες στην συνεδρίαση για την επαναλειτουργία ανενεργών λατομείων στο Πεντελικό Όρος κρίνεται ως too little too late.

Μετά από έναν (1) σχεδόν χρόνο ανοχής απέναντι στην επιχειρούμενη λεηλασία του βουνού από ιδιώτες τα θεσμικά αντανακλαστικά του Δήμου Πεντέλης λειτούργησαν με όρους εντυπωσιασμού για την προστασία του.

Θυμίζουμε εδώ για την ιστορία, την από 13.04.2021 παράνομη έκδοση τεσσάρων αδειών , εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με κατάτμηση έκτασης συνολικού εμβαδού 912 στρεμμάτων, για διενέργεια ερευνητικών εργασιών για την διαπίστωση μαρμάρου στην θέση Βαθειά Χούνη Άνω Ραπεντώσας της Δ.Κ Διονύσου του Δήμου Διονύσου, στο όνομα της εταιρείας ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ, και την επίσης παράνομη από 25.02.2022 έκδοση της πέμπτης άδειας ανάλογων εργασιών σε παραπλήσιο χώρο στη θέση ΠΥΡΙΖΑ της Δ.Κ Διονύσου εμβαδού 107 στρεμμάτων.

Από δελτίο τύπου του Δήμου Πεντέλης ενημερωθήκαμε ότι «Η Δήμαρχος κατέδειξε ότι η επιχειρούμενη παρέμβαση των ιδιωτών, γίνεται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας του Πεντελικού.»

Υπογραμμίζουμε εδώ στην Δήμαρχο Πεντέλης ότι η επίκληση του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Πεντελικού δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Δεν μπορεί η προστασία του Πεντελικού να γίνεται à la carte, καιροσκοπικά τις μονές μέρες του χρόνου και για επικοινωνιακούς λόγους.

Η παθητικότητα της Δημάρχου Πεντέλης, απέναντι τόσο στο νέο επιχειρούμενο ξεκοίλιασμα του Πεντελικού, στα αμφιλεγόμενα επιχειρησιακά σχέδια (master plan) αποκατάστασης του Όρους -με γήπεδα και χώρους στάθμευσης μεγάλης έκτασης – όσο όμως και απέναντι στην παράνομη νομοθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σύμφωνα με Νόμο Χατζηδάκη (Ν.4759/2020) σε περιοχές που προστατεύονται από το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα, καταδεικνύει εμφατικά το υποκριτικό ενδιαφέρον και την επιλεκτική της περιβαλλοντική ευαισθησία με κούφιες διαβεβαιώσεις που δεν πείθουν κανέναν.

Υπογραμμίζουμε εδώ ότι η Δήμαρχος Πεντέλης έχει ευθύνες για την κλιμάκωση της επαναλειτουργίας των ανενεργών λατομείων του Πεντελικού και το ζήτημα της προστασίας του βουνού μας δεν αποτελεί αφορμή για λίγα λεπτά δημοσιότητας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ