Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο κατάλογος των 140 έργων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης τμήμα που περιλαμβάνει την εξέλιξη των έργων, παρεμβάσεων και σημαντικών προμηθειών του Δήμου Πεντέλης, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για την εξέλιξή τους.

Η δημοτική αρχή:

  • Υλοποιεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ξεπερνά μέχρι σήμερα τα 140 έργα.
  • Έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα για έργα, μελέτες και προμήθειας πάνω από 63 εκατ. ευρώ,

Οι πίνακες των έργων θα ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την εξέλιξή τους, ώστε έτσι οι πολίτες να έχουν επίσημη και έγκαιρη ενημέρωση για την πορεία των έργων στην πόλη τους.

Για κάθε έργο υπάρχει μια σύντομη περιγραφή και πληροφορίες όπως ο προϋπολογισμός του, η ύπαρξη μελέτης, το στάδιο της διαδικασίας που βρίσκεται, καθώς και φωτογραφικό ή άλλο υλικό.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι έξι τομείς έργων και παρεμβάσεων:

  1. Πολεοδομικά στρατηγικές μελέτες, που περιέχει:
  • 19 πολεοδομικές παρεμβάσεις
  • 7 στρατηγικές μελέτες
  1. Έργα υποδομής, που περιέχει:
  • 11 μεγάλα έργα υποδομής
  • 30 έργα αναπλάσεων και αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου
  • 10 κτηριακά έργα
  • 9 έργα σε σχολεία
  1. Έργα σε δρόμους και πεζοδρόμια με 17 έργα
  2. Εξοικονόμηση ενέργειας, με 15 έργα και παρεμβάσεις
  3. Προμήθειες εξοπλισμού, με 9 διαδικασίες σημαντικών προμηθειών εξοπλισμού
  4. Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης Πεντελικού με 19 παρεμβάσεις

 

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Υποσχεθήκαμε στους πολίτες να δουλέψουμε για να κάνουμε έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Τηρήσαμε την υπόσχεση μας αυτή και αναπτύσσουμε το Δήμο μας στην πράξη. Μέσα σε 3 χρόνια καταφέραμε να υλοποιούμε και να δρομολογούμε πάνω από 140 έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Εκτελούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας, έχοντας εξασφαλίσει μέχρι σήμερα 63 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότησή τους.

Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μας είναι μετρήσιμο. Από σήμερα η εξέλιξη των έργων και των παρεμβάσεών μας θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πλήρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία του έργου μας.

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Μπούσουλα Άντα και τους διευθυντές της τεχνικής υπηρεσίας Τάσο Χριστίδη, της υπηρεσίας πολεοδομικών εφαρμογών Γιάννη Ξανθάκο, της οικονομικής υπηρεσίας Βάσω Καπετσώνη, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει την τελευταία τριετία και έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι στελέχη που τιμούν το δημόσιο λειτούργημα που υπηρετούν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κ. Μπούσουλα Άντα από την πλευρά της τόνισε:

«Υλοποιούμε τεχνικά έργα και  παρεμβάσεις που κάνουν καθημερινά καλύτερη  την ποιότητα της ζωής των παιδιών μας και των συμπολιτών μας, προάγουν αειφόρα το περιβάλλον μας και αναδεικνύουν το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της πόλης μας. Παράλληλα έχουμε προωθήσει πολεοδομικές παρεμβάσεις και στρατηγικές μελέτες που εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον στην ανάπτυξη του τόπου μας. Συνεχίζουμε το έργο μας και σε συνεργασία με τα αξιόλογα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας κάνουμε το όραμά μας πράξη».

Δείτε το στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

https://erga.penteli.gov.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ