Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου τιμά φέτος ο Δήμος Πεντέλης.

Ο φετινός εορτασμός έχει θέμα: «Τα παιδιά αναλαμβάνουν.  Γυρίστε τον κόσμο στο μπλε!».

Τα παιδιά θα «αναλάβουν» ρόλους υψηλής προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που συνήθως κρατούν οι ενήλικες για να φωτίσουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα κτήρια ορόσημα σε όλο τον κόσμο φωτίζονται με μπλε φως, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη των κρατών στις προσπάθειες και δράσεις της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει με ευαισθησία στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση και φωταγωγεί συμβολικά το Δημαρχείο της πόλης.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένο πρόγραμμα πολιτικών που απευθύνονται στα παιδιά, όπως είναι ο θεσμός της της δίχρονης προσχολικής αγωγής, οι δράσεις δημιουργικής απασχόλησης  και το διαδικτυακό πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι, Παίζουμε Σπίτι», το οποίο μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν, να κατασκευάσουν και να εκπαιδευτούν από το σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ