Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης μοιράζει δωρεάν κάδους κομποστοποίησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σύνθημα «Διαχωρίζω. Φροντίζω. Ανακυκλώνω» ο Δήμος Πεντέλης, συνεχίζει να υλοποιεί τη σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων. 

Η νέα δράση του Δήμου Πεντέλης αφορά τη δωρεάν διάθεση 980 οικιακών κάδων κομποστοποίησης στους Δημότες, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, η οποία αξιοποιεί πόρους από το ΕΣΠΑ.

Ήδη το 1/3 των κάδων οικιακής κομποστοποίησης έχουν παραδοθεί, από την Υπηρεσία Καθαριότητας, σε νοικοκυριά του Δήμου Πεντέλης. Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς αρωγοί σε αυτή τη νέα σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Πεντέλης, είναι οι Δημότες του Δήμου, που μπορούν να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν οικιακούς κάδους κομποστοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Δήμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://penteli.intelligentcity.gr/icityops/taxis_login.php?cc_id=41 (με χρήση των κωδικών taxisnet).

Εναλλακτικά μπορούν να καλούν στο γραφείο δημότη (τηλ. 2132050098, 2132050099) για να συμπληρωθεί η αίτηση τηλεφωνικά.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά μιλώντας για τη πρωτοβουλία αυτή του Δήμου δήλωσε: «Η βιώσιμη διαχείριση και διαλογή των απορριμμάτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Πεντέλης. Η κομποστοποίηση αποτελεί μέρος του σχεδιασμού μας για έναν περιβαλλοντικά «πράσινο» Δήμο. Η κομποστοποίηση που αποτελεί έναν καινοτόμο τρόπο ανακύκλωσης ο οποίος πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας προς όφελος όλων είναι μέρος της λύσης».

 

Γιατί πρέπει όλοι να συμμετέχετε στο πρόγραμμα

Δυνατότητα δωρεάν προμήθειας οικιακών κάδων κομποστοποίησης έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δημότες που διαθέτουν κήπο, ενώ ανάλογα με την έκταση του κήπου υπάρχει δυνατότητα διάθεσης επιπρόσθετου κάδου. Η παραλαβή και τοποθέτηση του κάδου γίνεται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου κατόπιν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της νέας δράσης του Δήμου Πεντέλης, επωφελούνται από τη δωρεάν παροχή του κομποστοποιητή και του συνοδού εξοπλισμού. Επιπλέον συμβάλουν στον περιορισμό των οικιακών αποβλήτων που μεταφέρονται σε κάδους απορριμμάτων και σε ΧΥΤΑ, καθώς και στη μείωση του κόστους διαχείρισης. Και όχι μόνο αυτό. Όσοι αποκτήσουν τον οικιακό κάδο κομποστοποίησης θα παράγουν κομπόστ δημιουργώντας το δικό τους λίπασμα για τον κήπο τους, θα βελτιώσουν την ποιότητα των φυτών τους, καθώς τα οργανικά και ανόργανα συστατικά επιστρέφουν στη γη, κάνοντάς την περισσότερο γόνιμη.

Ο κάδος οικιακής κομποστοποίησης τοποθετείται απευθείας στο χώμα, έχει κωνικό σχήμα με διάμετρο βάσης 91 εκ. και ύψος 101 εκ. (χωρίς ανάγκη συναρμολόγησης) και τροφοδοτείται με πράσινα απορρίμματα κήπων (χλοοτάπητες, φύλλα και υπολείμματα κλαδεμάτων) και με φυτικά υπολείμματα από την κουζίνα.

Οι οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης 330 λίτρων διατίθενται εντελώς δωρεάν, μαζί με τους αναδευτήρες και τις οδηγίες κομποστοποίησης για τη σωστή χρήση του κάδου. Επίσης οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου παρέχουν τεχνική υποστήριξη και βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση του κομποστοποιητή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ