Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Με το μάθημα “Διαδικτυακά εργαλεία” ξεκινά το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του τμήματος του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης για την νέα εκπαιδευτική χρονιά 2020-2021.

Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων (Α. Παπανδρέου, 21), όπου και φιλοξενούνται όλες οι δράσεις του Κ.Δ.Β.Μ., την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, το οποίο θα είναι: Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25 ώρες).

Στο αμέσως προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί η έναρξη και των παρακάτω τμημάτων: Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία – Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)- Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) – Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), για τα οποία υπάρχει περιορισμένος αριθμός κενών θέσεων παρακολούθησης.

Επίσης συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα παρακάτω προγράμματα: Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο ,πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή, κ.λ.π) – Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων – Υγεία και εναλλακτικές θεραπείες – Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη τους στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ