Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, με σκοπό να αποτυπωθεί και να λυθεί το πρόβλημα της αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας στην Πεντέλη .

Στο μεταξύ, και ο συνεργάτης της δημάρχου και κάτοικος της περιοχής, μηχανικός κος Κανατούλας Παναγιώτης, συμμετείχε σε δύο συσκέψεις με στελέχη της ΕΥΔΑΠ, ώστε να συμφωνηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Η συνολική κάλυψη της περιοχής με δίκτυο αποχέτευσης έχει τις εξής φάσεις:

1η φάση: η ολοκλήρωση της κατασκευής του κεντρικού αγωγού από την Πεντέλη, προς το Γέρακα. Απαιτείται συνεργασία με το γειτονικό Δήμο του Γέρακα, η οποία έχει ήδη γίνει.

2η φάση: μελέτη και στη συνέχεια κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης. Το δίκτυο που θα υλοποιηθεί, θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και θα καλύψει περίπου το 55% – 60% της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης.

3η φάση: μελέτη και κατασκευή του υπολοίπου τμήματος του δικτύου, που όμως θέλει ιδιαίτερη μελέτη λόγω του αναγλύφου της περιοχής. Παρουσιάζει δυσκολίες, οι οποίες όμως εκτιμάται ότι μπορεί να αντιμετωπιστούν τεχνικά και τελικά να υλοποιηθεί το έργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ