Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Καρκίνος του μαστού: Οι δράσεις ευαισθητοποίησης του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει με σειρά δράσεων στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου το μαστούπου έχει σαν στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία.

Αρχικά, φωταγωγήθηκε συμβολικάμε ροζ χρώμα η εξωτερική όψη του κτηρίου του Δημαρχείου, δίνοντας έτσι το πρώτο συμβολικό στίγμα του Δήμου Πεντέλης, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Παράλληλα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Υγεία και τα Ιατρικά Κέντρα Βιοϊατρική και Βιότυπος Μελισσίων, προσφέρουν δωρεάν ψηφιακές εξετάσεις μαστογραφίας, σε ανασφάλιστες γυναίκες κατοίκους του Δήμου Πεντέλης, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση με το Κοινωνικό Κέντρο στο τηλέφωνο 2108100884.

Επίσης εντός του παραπάνω πλαισίου, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης δημιουργεί μια ψηφιακή κοινότητα επαφής και ανταλλαγής ιδεών με μια σειρά διαλέξεων και ομιλιών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας λόγω των έκτακτων συνθηκών Covid-19.

Ομιλία με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού».

Την Πέμπτη 29/10/2020 στις 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία μέσω Webex με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού».

Ομιλήτρια θα είναι η Μαρία Πολύζου, Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου, κορυφαία αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης που αντιμετώπισε τη μάχη με τον καρκίνο όπως και τους αγώνες – με μια νίκη στο τέλος.

Την κεντρική ομιλία θα πλαισιώσουν συνομιλητές από το χώρο της δημοσιογραφίας και της αθλητικής δημοσιογραφίας, εξέχοντες επιστήμονες από το χώρο της υγείας, εκπρόσωποι εταιρειών και ιατρικών κέντρων με αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς τους την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η πρόεδρος της ΑΚΟΣ – εταιρείας για την πρόληψη του καρκίνου και την παροχή βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου, καθώς και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Δηλώσεις συμμετοχής για σύνδεση την ημέρα της Ομιλίας εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ