Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις δημοτικών εκτάσεων στην Πεντέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Πεντέλης ολοκληρώνει το πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε αλσύλλια, πάρκα και ανοικτούς χώρους πρασίνου.

Οι καθαρισμοί των δημοτικών εκτάσεων ξεκίνησαν στα μέσα Μαΐου. Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει ο καθαρισμός των μεγάλων δασικών εκτάσεων ΝΙΕΝ και Εξοχών Χωροφυλακής, που  αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως στις αρχές Ιουλίου. Σημαντική ήταν η αρωγή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και του προέδρου του και Αντιδημάρχου Πεντέλης κ. Βλάσση Σιώμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν καθαριστεί τα μεγαλύτερα πάρκα του Δήμου όπως:

Στα Μελίσσια το πάρκο Τσαγκάρη, το πάρκο Ζωοδόχου Πηγής, το πευκοδάσος Μελισσίων, το πάρκο στην 28ης Οκτωβρίου, το αλσύλλιο της οδού Σύμης, ο Πεζόδρομος της Παναγούλη, ο κοινόχρηστος χώρος Γκιούλμπαξε, η ρεματιά δεξιά της Λεωφόρου Πεντέλης, το Μπόμπολα μαζί με το χώρο του Νηπιαγωγείου, το οικόπεδο Μπουμπουλίνας έναντι του δημοτικού γηπέδου, το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, η Χριστιανική Γωνιά κ.α. Επίσης έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των Εξοχών Χωροφυλακής, του ΝΙΕΝ και των σχολείων της πόλης.

 

 

 

 

Στη Νέα Πεντέλη, οι πρώην κατασκηνώσεις οδού Σκρα, χώρος εθελοντών πολιτικής προστασίας, το τρίστρατο έως την είσοδο της νέας Πεντέλης, και ο λόφος Προφήτη Ηλία, η οδός Περικλέους έως τη διασταύρωση με Σουβαλιώτου και το Δημοτικό Σχολείο, το Αλσύλλιο 25ης Μαρτίου, κ.α.

Στην Πεντέλη έχουν καθαριστεί το Ειδικό Σχολείο (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης, η Αγία Τριάδα, η Ιωάννου Μεταξά, η Βασ. Σοφίας και όλη η περιοχή του Αγ. Νικολάου. Ακόμη το Δάσος Αγίου Σεραφείμ, ο χώρος στάθμευσης στο Παίδων, το τμήμα της Σουβαλιώτου από διασταύρωση με Περικλέους έως διασταύρωση με Βενιζέλου, οι οδοί Φίλωνος, Καλλισίων, Παπαφλέσσα, Αριστοτέλους, Δουκίσσης Πλακεντίας, το Παρκάκι οδού Θησέως, κ.α.

Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά οικόπεδα, ο Δήμος έχει ήδη καλέσει τους συμπολίτες να προβούν στον καθαρισμό, ως οφείλουν.

Μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί και έχουν καθαριστεί 191 από τα 792 ιδιωτικά οικόπεδα που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αν κάποιοι συμπολίτες δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ο Δήμος θα καθαρίζει τα οικόπεδά τους  και θα χρεώνει με 0,80 το τετραγωνικό μέτρο τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ