Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η προσχολική εκπαίδευση αποκτά το δικό της σπίτι με την παραχώρηση της πτέρυγας Μπόμπολα στο Δήμο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ παραχώρησε για 12 χρόνια στο Δήμο Πεντέλης το τμήμα της πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια, για τη φιλοξενία αιθουσών προσχολικής εκπαίδευσης εντός έκτασης 7 περίπου στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα δε λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια. Σήμερα μετά τις προσπάθειες της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, αλλά και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θα διαμορφωθεί σε σχολικό χώρο, που θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας και λοιπές υποδομές, με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα τρία κύρια πλεονεκτήματα της εξέλιξης αυτής είναι τα εξής:

  1. Ο Δήμος Πεντέλης κάνει πράξη τη δέσμευση να λειτουργήσει κατά το προσεχές σχολικό έτος 2020-2021 ο νέος θεσμός της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης.
    Σημειώνεται ότι εξαρχής η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσχολική εκπαίδευση. Το σχέδιο, πέραν της αξιοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα, προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη αιθουσών, δύο στο Κοινωνικό Κέντρο (στο χώρο του ΚΔΑΠ), επί της οδού Σκιάθου και δύο στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των προνηπίων από φέτος, στο σύνολο του Δήμου Πεντέλης.
  2. Προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές και στους γονείς τους σε ένα σύγχρονο ασφαλή σχολικό χώρο, μέσα σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.
  3. Ο χώρος αξιοποιείται, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποφεύχθηκαν άλλες χρήσεις που ενδεχομένως να επιβάρυναν τη λειτουργία της πόλης στο μέλλον.

Η Δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή εξέλιξη.  Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το Δήμο μας. Ο χώρος που μας παραχωρείται από τον ΕΦΚΑ αποκτά και πάλι χρησιμότητα για το κοινωνικό σύνολο. Είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειές μας και την επιμονή μας να πραγματοποιηθεί. Η Διοίκησή μας προσφέρει τη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά στο σύνολο του Δήμου μας από φέτος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που εργάστηκαν μεθοδικά και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. Θα εργαστούμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, προκειμένου ο χώρος να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν από πλευράς υποδομών και εξοπλισμού, ώστε τα παιδιά της πόλης μας να φιλοξενηθούν σε ένα ιδανικό και υποδειγματικό χώρο προσχολικής εκπαίδευσης».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ