Ειδήσεις
Η προσχολική εκπαίδευση αποκτά το δικό της σπίτι με την παραχώρηση της πτέρυγας Μπόμπολα στο Δήμο Πεντέλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ παραχώρησε για 12 χρόνια στο Δήμο Πεντέλης το τμήμα της πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια, για τη φιλοξενία αιθουσών προσχολικής εκπαίδευσης εντός έκτασης 7 περίπου στρεμμάτων.
Η συγκεκριμένη πτέρυγα δε λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια. Σήμερα μετά τις προσπάθειες της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, αλλά και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θα διαμορφωθεί σε σχολικό χώρο, που θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας και λοιπές υποδομές, με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Τα τρία κύρια πλεονεκτήματα της εξέλιξης αυτής είναι τα εξής:
- Ο Δήμος Πεντέλης κάνει πράξη τη δέσμευση να λειτουργήσει κατά το προσεχές σχολικό έτος 2020-2021 ο νέος θεσμός της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι εξαρχής η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσχολική εκπαίδευση. Το σχέδιο, πέραν της αξιοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα, προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη αιθουσών, δύο στο Κοινωνικό Κέντρο (στο χώρο του ΚΔΑΠ), επί της οδού Σκιάθου και δύο στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των προνηπίων από φέτος, στο σύνολο του Δήμου Πεντέλης. - Προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές και στους γονείς τους σε ένα σύγχρονο ασφαλή σχολικό χώρο, μέσα σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.
- Ο χώρος αξιοποιείται, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποφεύχθηκαν άλλες χρήσεις που ενδεχομένως να επιβάρυναν τη λειτουργία της πόλης στο μέλλον.
Η Δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή εξέλιξη. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το Δήμο μας. Ο χώρος που μας παραχωρείται από τον ΕΦΚΑ αποκτά και πάλι χρησιμότητα για το κοινωνικό σύνολο. Είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειές μας και την επιμονή μας να πραγματοποιηθεί. Η Διοίκησή μας προσφέρει τη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά στο σύνολο του Δήμου μας από φέτος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που εργάστηκαν μεθοδικά και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. Θα εργαστούμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, προκειμένου ο χώρος να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν από πλευράς υποδομών και εξοπλισμού, ώστε τα παιδιά της πόλης μας να φιλοξενηθούν σε ένα ιδανικό και υποδειγματικό χώρο προσχολικής εκπαίδευσης».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν