Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Η δράση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης, έχοντας θέσει την Ψυχική Υγεία στις βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής, υλοποιεί σταδιακά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου, εδώ και έναν χρόνο δημιούργησε και λειτουργεί με επιτυχία το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Το Κέντρο είναι πλαισιωμένο με έναν Ψυχίατρο, δύο Ψυχολόγους, έναν Παιδοψυχολόγο και μία Λογοθεραπεύτρια, οι οποίοι έχουν προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε δημότες μας πραγματοποιώντας σχεδόν χίλιες ώρες θεραπείας.

Ειδικότερα έχουν παρασχεθεί:

Υπηρεσίες Ψυχιάτρου: 168 ώρες θεραπείας
Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας – Συμβουλευτικής: 336 ώρες θεραπείας
Υπηρεσίες Παιδοψυχολόγου: 276 ώρες θεραπείας
Υπηρεσίες Λογοθεραπείας: 120 ώρες θεραπείας
Σύνολο: 900 ώρες θεραπείας

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες ενώ το θεραπευτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου. Στον τομέα της πρόληψης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση- πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών , εφήβων αλλά και ενηλίκων με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσκολιών.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένη ψυχολογική στήριξη στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Για αυτό είχαμε προβλέψει στο πρόγραμμά μας να λειτουργήσουμε Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Δήμο μας, μια δομή καινούργια που καταφέραμε και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο.

Μέσα από αυτό καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό που υπάρχει και ο Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη, με την δωρεάν παροχή, ψυχολογικής και συμβουλευτικής στήριξης, ώστε να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Λόγω της σημαντικής ζήτησης των υπηρεσιών του κέντρου ψυχικής υγείας θα προστεθούν και άλλοι ψυχολόγοι, ενώ κινούμαστε να ιδρύσουμε και μια ειδική μονάδα για ψυχολογικής υποστήριξης της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ