Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ενισχύεται το έργο της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο νέα οχήματα 4Χ4 εξασφάλισε ο Δήμος Πεντέλης από χορηγούς, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

Πιο συγκεκριμένα η ΑΓΕΤ Ηρακλής και η ΤΕΡΝΑ ενεργειακή πρόσφεραν στο Δήμο από ένα όχημα 4Χ4 μάρκας Toyota Hilux για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης.

Οι δύο δωρεές έγιναν αποδεκτές ομόφωνα στη σημερινή οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Τα δύο νέα οχήματα θα ενισχύσουν ουσιαστικά τον εξοπλισμό της πολιτικής προστασίας του Δήμου. Το ένα είναι μιάμισης καμπίνας και διαθέτει κινητήρα 2.400 κυβικών εκατοστών, ενώ το δεύτερο διπλοκάμπινο με κινητήρα 2.800 κυβικών εκατοστών. Θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την πυρασφάλεια, όσο και για ρίψη άλατος και εκχιονισμό.

Πλέον ο στόλος των οχημάτων 4Χ4 του Δήμου (που θα φέρουν σύστημα πυρόσβεσης), ανέρχεται σε 8 οχήματα.

Στα οχήματα ο Δήμος θα τοποθετήσει αμέσως μετά την παραλαβή τους, τα συστήματα πυρόσβεσης, ενώ το φθινόπωρο θα τοποθετηθούν αλατιέρες και μαχαίρια για τις ανάγκες της χειμερινής περιόδου.

Τα οχήματα αναμένεται να παραληφθούν σύντομα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την ΑΓΕΤ Ηρακλής και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τις χορηγίες που προσέφεραν στο Δήμο μας. Τα οχήματα αυτά είναι τα πρώτα οχήματα που προστίθενται στο στόλο του Δήμου Πεντέλης από το 2009. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε σημαντικά τον εξοπλισμό μας στην Πολιτική Προστασία. Η αποδοχή του αιτήματός μας προς τις εταιρίες για χορηγίες αποδεικνύει ότι η δουλειά που κάνουμε στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο γενικότερα αναγνωρίζεται έμπρακτα από χορηγούς».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ