Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Εκπροσώπηση του Δήμου Πεντέλης στην κοπή πίτας του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο θόλο Νewall του Αστεροσκοπείου Πεντέλης, στην οποία ο Δήμος Πεντέλης εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού Άρτεμη Αργύρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μετά τις καθιερωμένες ευχές για υγεία και καλή χρονιά, η Αντιδήμαρχος Άρτεμις Αργύρη και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής Εμμανουήλ Πλειώνης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προοπτικές ανανέωσης της διμερούς συνεργασίας και τις σημαίνουσες προοπτικές συνέργειας μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Φορέα δεσμευόμενοι στη θέση από κοινού συνάντησης εργασίας.

Προσκεκλημένη κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Χριστίνα Ψαρρά, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Η συγκινητική ομιλία της για το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του φορέα όπως και η κομβική παρέμβαση του Προέδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη που ανέδειξε την ανάγκη της διεπιστημονικής κινητοποίησης της επιστημονικής κοινότητας απέναντι στις κρίσεις και προκλήσεις της εποχής, εναρμονιζόταν με το θέμα του φετινού ημερολογίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που αφορούσε επιφανείς επιστήμονες που στρατεύθηκαν υπέρ της Ειρήνης.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθ. Ε. Πλειώνης, παρουσίασε περιληπτικά τα πεπραγμένα του 2023, τα εμβληματικά αναπτυξιακά έργα υποδομών και τη δραστηριότητα του ερευνητικού φορέα μέσα από την οποία αναδεικνύεται η αριστεία στην έρευνα, η αλματώδης ανάπτυξη, η σημαντική εξωστρέφεια και η διεθνής απήχηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ απηύθυνε ευχές σε όλο το προσωπικό του ερευνητικού κέντρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Α. Κυριαζής και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Σενετάκης.

Παρευρέθηκαν, επίσης, η Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ, κα. Ευδοκία Καραγκούνη, η Διευθύντρια του Ινστιτουτου ΠΑΣΤΕΡ, κ. Παρασκευή Ζησιμοπούλου, η Διευθύντρια του ΕΛΙΔΕΚ, κα. Κατερίνα Κουτραβέλου, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, κος Άρης Καραγεώργης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLAS SAT, κος Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου, ο Χρήστος Μάλλιαρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου και άλλοι εκλεκτοί συνεργάτες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση σε κλίμα διάδρασης και επικοινωνίας που αποτυπώνει άλλωστε τη φιλόξενη και συνεργατική ταυτότητα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Αστεροσκοπείου Πεντέλης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ