Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 16/6 στο Δημαρχείο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών του Δήμου.

Η δράση  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στο Δημαρχείο Πεντέλης -Καλαμβόκη 2 Α Μελίσσια κατά τις ώρες 14.00-19.00

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, τηρώντας αυστηρά τους υγειονομικούς κανονισμούς για την προστασία των αιμοδοτών.

Με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, όσον αφορά τον εμβολιασμό έναντι της λοίμωξης COVID-19 και την ικανότητα αιμοδότησης, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 με εμβόλια που περιέχουν μη πολλαπλασιαζόμενους αδρανοποιημένους ή μη ζώντες μικροοργανισμούς (Pfizer, AstraZeneca, Janssen/J&J, Moderna) με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις αιμοδοσίας. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ