Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Δ.Σ. Πεντέλης: Δημοτική αρχή, αντιπολίτευση και στη μέση… ο Μίκης Θεοδωράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπαράθεση ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση προέκυψε πριν λίγες ημέρες με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρώτης, σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης απουσίασε από το Δ.Σ. το οποίο ήταν μάλιστα και αφιερωμένο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή: “Η σημερινή συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, το μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη που κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες με τη μουσική του, που πέτυχε να εκφράσει με τέχνη τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις από το 2006 και έπειτα είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να αποδοθεί στον μεγάλο συνθέτη η πρέπουσα τιμή για την προσφορά του στη χώρα, αλλά και για τη σχέση του με την πόλη μας, καθώς νοσηλεύθηκε και θεραπεύθηκε στα Μελίσσια τη δεκαετία του 1960.

Για αυτό η συντονισμένη απουσία σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης από το σημερινό συμβούλιο, πλην των Δημοτικών Συμβούλων Βασίλη Μπούρα και Γιώργου Κατσικογιάννη, είναι ακατανόητη.

Δεν ερμηνεύεται με λογική, δεν αντέχει σε κριτική.

Ας τους κρίνουν οι πολίτες.”

 

“Φαιδροί οικονομικοί τακτικισμοί και προσβολή της μνήμης του Μ. Θεοδωράκη από την κ. Κεχαγιά”

Η παράταξη της αντιπολίτευσης “Πεντέλη 2020” με επικεφαλής τον κ. Άγγελο Παλαιοδήμο έσπευσε να απαντήσει όσα σχολίασε η Δήμαρχος αναφέροντας τα εξής:

“Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό η οικονομική διαχείριση του Δήμου Πεντέλης, με πλήρη ευθύνη της κ. Κεχαγιά και του κηδεμόνα της, πλέει σε αχαρτογράφητα νερά καθώς:

Δεν υπάρχει αντιδήμαρχος οικονομικών, πλέον του ενός έτους, μετά την παραίτηση της κ. Μητροπούλου Γεωργίας (και αναπληρώτριας δημάρχου τότε!!).

Δεν φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον ισολογισμό του 2019 (ενώ θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί ως το Δεκέμβριο του 2020!!).

Δεν φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το κλείσιμο της αμαρτωλής ΑΜΝΕΠ ΟΤΑ ΑΕ (δημιούργημα του κηδεμόνα της Μ. Γραφάκου κατά την τετραετία 2007-2010) και την ανάληψη των υποχρεώσεών της, παρά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης (ΑΔΑ:ΨΒΚΤΩΞ3-Κ9Σ).

Δεν φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το κλείσιμο των ΝΠΔΔ (Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης – ΟΚΠΑ και Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού – ΟΠΑΘ), αφήνοντας για τους δικούς της λόγους δύο ακόμα ανοιχτές πληγές στα οικονομικά του Δήμου Πεντέλης.

Επιπροσθέτως, η κ. Κεχαγιά ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δεν έχει προβεί, ως όφειλε, στην 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού όπως ορίζει η ΚΥΑ οικ. 46735/2020 Υπ. Οικονομικών-Εσωτερικών (Άρθρο 5 ΦΕΚ 3170/Β/01-08-2020), σύμφωνα με την οποία “Μετά τη λήξη της χρήσης 2020 και έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2021, οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα υποχρεούνται να επανελέγξουν τις παραδοχές με βάση τις οποίες κατήρτισαν τον προϋπολογισμό του 2021 και να προχωρήσουν σε αναμόρφωσή του, με την επιφύλαξη των οριζομένων στις ειδικές παρατηρήσεις επί του άρθρου 3, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα και μεγέθη τους, όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί την 31-12-2020, προκειμένου αυτός να καταστεί ρεαλιστικός”. Ενδεικτικά, γειτονικοί μας δήμοι έχουν προβεί εδώ και έξι σχεδόν μήνες, στις σχετικές υποχρεωτικές πρώτες αναμορφώσεις των προϋπολογισμών τους (Δήμος Κηφισιάς ΑΔΑ:Ψ7ΗΟΩΕΜ-Π2Κ, Δήμος Χαλανδρίου ΑΔΑ:ΨΚΜ9ΩΗΔ-Γ1Ζ, Δήμος Βριλησσίων ΑΔΑ:9ΜΒΡΩ9Ρ-ΑΝ5, Δήμος Αμαρουσίου ΑΔΑ:9Υ07ΩΨ9-3ΟΞ) !!

Μόλις πριν λίγες μέρες, υλοποιώντας ένα θρασύτατο και φαιδρό τακτικισμό αγνώστου(;) μέχρις στιγμής εμπνευστή, προσπάθησε να προβεί στην 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, συγκαλώντας την ίδια εβδομάδα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Τετάρτη 08/09/2021) και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Παρασκευή 10/09/2021), αποστέλλοντας την σχετική εισήγηση μόλις 24 ώρες πριν (Τρίτη 07/09/2021), ώστε να μη μπορεί να κατατεθεί διαφορετική εναλλακτική πρόταση! Η απουσία της παράταξής μας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε την αναβολή της και τη μεταφορά της για την Πέμπτη 16/09/2021, οπότε και θα καταθέσουμε την πρότασή μας για την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση 2021, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω COVID19 (μεγάλες μειώσεις στα έσοδα), την πρόταση μας για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων καθώς και δαπάνες για την Πολιτική Προστασία.

Συμβουλεύουμε την κ. Κεχαγιά να ζητήσει από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της να μη γράφει λαϊκίστικες ανακοινώσεις που προσβάλλουν την ίδια προσωπικά, το αξίωμα της Δημάρχου αλλά κυρίως τη μνήμη το εθνικού μας δημιουργού (Ακατανόητη η απουσία του συνόλου σχεδόν της Αντιπολίτευσης, σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. αφιερωμένη(!!!!!!) στον Μίκη Θεοδωράκη). Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη 16/09/2021), με συναινετικό πνεύμα, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε τον τρόπο να τιμήσουμε το μεγάλο δημιουργό Μ. Θεοδωράκη (εφόσον η ίδια δεν κατέθεσε σχετική εισήγηση !!!).

Υ.Γ. Ας φροντίσει ο Δήμος Πεντέλης πρώτα να τιμήσει ΦΕΤΟΣ τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αλλά και να αιτιολογήσει την ακατανόητη και αδικαιολόγητη απουσία της Αναπληρώτριας Δημάρχου, Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδημάρχου κ. Κοσμοπούλου από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τετάρτης 08/09/2021, η οποία της στέρησε την απόλυτη πλειοψηφία και σε αυτό το όργανο!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ