Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Δήμος Πεντέλης: Σε πλήρη λειτουργία το νέο Νηπιαγωγείο στην πτέρυγα Μπόμπολα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο στην Πτέρυγα Μπόμπολα μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των 3 απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Ένας σημαντικός αγώνας δρόμου τελείωσε χθες. Είναι πολύ σημαντική η σημερινή μέρα καθώς καταφέραμε από φέτος να κάνουμε πράξη τη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση. Δημιουργήσαμε επτά νέες αίθουσες διδασκαλίας, οι τρεις στην Πτέρυγα Μπόμπολα που πετύχαμε να παραχωρηθεί στο Δήμο μας για 12 χρόνια”.

Μάλιστα, Δήμος Πεντέλης δημιούργησε όλες τις απαραίτητες υποδομές και πέτυχε την καθολική εφαρμογή στο σύνολο του Δήμου του νέου θεσμού της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2020-2021.

Πιο συγκεκριμένα για να καλύψει τις ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας που προέκυψαν από την αύξηση του αριθμού των προνήπιων στα νηπιαγωγεία της πόλης, δημιούργησε 7 νέες αίθουσες διδασκαλίας:

  • 3 στην πτέρυγα Μπομπολα στα Μελίσσια, η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε χθες. (θα δημιουργηθεί και μια 4η αν παραστεί ανάγκη).
  • 2 στο χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στο Κοινωνικό Κέντρο στα Μελίσσια
  • 2 στο χώρο του Κρυστάλλειου Νηπιαγωγείου Πεντέλης

Όλες οι νέες αίθουσες διαθέτουν πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα νήπια της πόλης, εντάσσονται σε εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας και λαμβάνουν δωρεάν δημόσια, ποιοτική εκπαίδευση στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας του Νηπιαγωγείου, αντί να συνεχίσουν να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς,  με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της η Δήμαρχος Πεντέλης σχολίασε ακόμα: “Ειδικά για την πτέρυγα Μπόμπολα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, καταφέραμε και παραδώσαμε στους μικρούς μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο ασφαλή σχολικό χώρο, μέσα σε ένα καλαίσθητο φυσικό περιβάλλον.

Ευχαριστώ την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την συμβολή της στην υλοποίηση του σχεδίου. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ για την  παραχώρηση του χώρου.  Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αιμιλία Λεονταρίτου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που εργάστηκαν νυχθημερόν, κάτω από μεγάλη χρονική πίεση, προκειμένου να φτάσουμε στο επιτυχές αποτέλεσμα της δημιουργίας ιδανικού και υποδειγματικού χώρου προσχολικής εκπαίδευσης.  Ευχαριστώ τέλος, τις Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Τα καταφέραμε όλοι μαζί! Εύχομαι το καλύτερο για τα νέα μας Νηπιαγωγεία!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ