Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ανήρτησε ο Δήμος Πεντέλης και η Δήμαρχος κα Δήμητρα Κεχαγιά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988, δίνοντας έτσι κάθε χρόνο την ευκαιρία να επικεντρώνεται η προσοχή όλου του πλανήτη στη σύγχρονη πανδημία της εποχής μας.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάγκη για Παγκόσμια Αλληλεγγύη και την ισχυροποίηση των υπηρεσιών υγείας. Ο κόσμος έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά ο HIV παραμένει ένα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας και ευαισθητοποίησης. Και όπως πολλά άλλα σημαντικά θέματα υγείας, αντιμετωπίζει πρόσθετες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Φέτος, ενώνουμε τη φωνή μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για «παγκόσμια αλληλεγγύη» υποστήριξης προς τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που εδώ και καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παροχής υπηρεσιών HIV και έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση του AIDS.
Ως κοινωνία οφείλουμε να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας με AIDS καταπολεμώντας το στίγμα, τον κοινωνικό ρατσισμό, δίνοντας ίσες ευκαιρίες και συνεχίζοντας τον αγώνα της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. “
Και η Δήμαρχος συμπληρώνει: “Καταπολεμούμε το στίγμα και τον κοινωνικό ρατσισμό. Πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες και να παρέχεται σωστή ενημέρωση. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν συμμάχους στον αγώνα κατά του HIV.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ