Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Δήμος Πεντέλης: Η Δ. Κεχαγιά απαντά στην αντιπολίτευση για την πτέρυγα Μπόμπολα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αξιοποίηση της πτέρυγας Μπόμπολα αποτελεί ένα από τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο Πεντέλης.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης εξέδωσε την απόφαση παραχώρησης τριών κτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου της πτέρυγας Μπόμπολα προς το Δήμο Πεντέλης, κάτι που η διοίκηση θεωρεί “νίκη” έναντι της στελεχών της αντιπολίτευσης που ασκούσαν κριτική.

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος είχε λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άμεσα δημιουργήθηκε και λειτουργεί ένα σύγχρονο Νηπιαγωγείο για τα μικρά παιδιά της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Στα υπόλοιπα κτήρια αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα: ένα πρότυπο Κέντρο Ψυχικής Στήριξης για το παιδί, τον έφηβο και το μαθητή, χώρους εκπαίδευσης, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στην καρδιά της πόλης μας έχει πάρει ζωή, αποκτά κοινωνική χρησιμότητα και αξιοποιείται προς όφελος των δημοτών. Αναζητούμε και αξιοποιούμε όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις διαθέσιμες πιστώσεις, όπως κάναμε και στην περίπτωση του νέου Νηπιαγωγείου, ώστε τελικά ο Δήμος μας να μην επιβαρύνεται καθόλου οικονομικά. Προσπερνάμε τις μίζερες αντιλήψεις, το λαϊκισμό και το ψέμα όσων προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Προχωράμε μπροστά με όραμα και με έργα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ