Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμητρα Κεχαγιά: “Έφυγε ένας Μεγάλος Έλληνας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά για το θάνατο του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη:

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα, η πατρίδα μας είναι από σήμερα φτωχότερη.

Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, ο ξεχωριστός μουσικοσυνθέτης που αγωνίσθηκε για τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας και έκανε γνωστή τη χώρα μας στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και όχι μόνο, έφυγε σήμερα για τη δική του «Γειτονιά των Αγγέλων», αφήνοντας κληρονομιά στην Ελλάδα και το λαό της, που τόσο αγάπησε, μία ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ένας άνθρωπος που στην πόλη μας, βρήκε την υγειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν νοσηλεύθηκε ως φυματικός το 1962 στα Μελίσσια στην τότε Κλινική Τσαγκάρη, όπου και έγραψε τη μουσική για την παράσταση «Όμορφη Πόλη».

Όλες οι Διοικήσεις της πόλης μας έχουν συμφωνήσει να τιμηθεί ο αγαπημένος συνθέτης, άλλοτε με τη μετονομασία του πάρκου δίπλα στο Νοσοκομείο που νοσηλεύθηκε, άλλοτε με τη μετονομασία όλου του Λόφου που βρίσκεται το Νοσοκομείο σε Πάρκο ή Λόφο Μίκης Θεοδωράκης.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη αυτή την κοινή πρόθεση. Όλοι μαζί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο που ο Δήμος μας θα τιμήσει το Μίκη Θεοδωράκη. Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί. Καλό του κατευόδιο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ