Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Έριξε αυλαία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για τα παιδιά του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα δύο κέντρα στα οποία διεξήχθη το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για τα παιδιά, κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας του επισκέφθηκε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Η μικρή γιορτή που οργανώθηκε, γέμισε από τις χαρούμενες φωνές και τα γέλια των παιδιών, τα οποία μετέφεραν στη Δήμαρχο, τις εντυπώσεις τους και τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα.

Τα 250 παιδιά που συμμετείχαν, κατά τη διάρκεια των 5 εβδομάδων, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών που εξασφάλισαν την αρμονική και ασφαλή διεξαγωγή του Προγράμματος.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά: «Καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την πανδημία, να στηρίξουμε τις οικογένειες που δεν έφυγαν από την πόλη και να προσφέρουμε δημιουργική απασχόληση στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια αυτών των 5 εβδομάδων.

Με ένα όμορφο πρόγραμμα εμπλουτισμένο σε δραστηριότητες, τα παιδιά καλλιεργήθηκαν πνευματικά, σωματικά αλλά και αισθητικά. Τα παιδιά μέσα από τη χειροτεχνία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τα βιβλία είδαν τον κόσμο με ένα διαφορετικό, πιο χαλαρό τρόπο από το κλασσικό μάθημα, γιατί κυρίως έπαιξαν.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Φωτεινή Μαρκαντώνη που είχε την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτό, τους εργαζόμενους του Δήμου και γενικότερα όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση.

Η επιτυχία του προγράμματος αυτού αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία και του ΚΔΑΠ της χειμερινής περιόδου, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με την επόμενη σχολική χρονιά».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ