Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Τίμησε Μαρινάκη – Μώραλη η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Κυριακή στις 23 Ιουλίου 2017.

Στην εκδήλωση μίλησαν:

ο κ. Παναγιώτης (PETER) Κατσιαμπάνης, Βουλευτής Αυστραλίας, Πρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο κ. Λεωνίδας (LOU) Ραπτάκης, Γερουσιαστής Rhodes Island, Αντιπρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, Βουλευτής Σουηδίας, Πρώτος Πρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο κ. Δημήτρης Γιάνναρος, Αντιπρόεδρος Βουλής Connecticat, Πρώην Πρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο κ. Γιάννης (John) Πανταζόπουλος, Βουλευτής και πρώην Υπουργός Μελβούρνη Αυστραλία, Πρώην Πρόεδρος ΠΑΔΕΕ και ο κ. Γεώργιος Ι. Νούλας, Δικηγόρος – Διεθνολόγος, Συγγραφέας του βιβλίου και ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑΔΕΕ.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και στον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη για το κοινωνικό του έργο, τις ενέργειές του οι οποίες προάγουν και ενισχύουν το φρόνημα των αποδήμων Ελλήνων και για τη δωρεά του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Εκπρόσωπος του κ. Μαρινάκη παρέλαβε την τιμητική διάκριση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Σας καλωσορίζω στο στολίδι της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο σήμερα φιλοξενεί μια σημαντική εκδήλωση.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού είναι ένα σημαντικό όργανο που συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Ελληνικού και ξένων Κοινοβουλίων και παράλληλα στηρίζει και βοηθάει τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές και υπουργούς.

Όλοι εσείς οι ομογενείς σε θέσεις ευθύνης έχετε τη δυνατότητα – και είμαι βέβαιος ότι το πράττετε όλα αυτά τα χρόνια – να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στο εξωτερικό για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας και για την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στα ξένα κοινοβούλια και στις χώρες που σας έχουν τιμήσει οι λαοί τους με την ψήφο τους. Είναι πολύ σημαντικό ένας Έλληνας ομογενής να έχει μια τόσο επιτυχημένη πορεία ώστε να εκλέγεται και να ψηφίζεται από άλλους λαούς ανά τον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι η συμβολή σας στην προάσπιση των εθνικών στόχων είναι τεράστιας σημασίας, ιδιαίτερα στη δυσκολότερη ίσως περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Είμαι βέβαιος ότι στις χώρες που δραστηριοποιείστε, υπερασπίζεστε και προβάλλετε τη χώρα μας.

Είναι βέβαιο όμως ότι πρέπει να αλλάξει και η Ελλάδα, να αλλάξει η νοοτροπία, να αλλάξουν πολλά πράγματα, ώστε να είναι μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό είναι κάτι που τόσο εμείς που ζούμε εδώ θα θέλαμε, όσο και εσείς που κατάγεστε από την Ελλάδα, αλλά ζείτε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική για την πόλη μας. Ο Πειραιάς προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κοιτάξει προς τα έξω. Το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής άλλωστε είναι ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα, να είναι εξωστρεφής. Είναι μια πόλη λιμάνι ιστορικά, στην οποία άνθισε το εμπόριο, η ναυτιλία, ο τουρισμός. Είναι από τη φύση της μια πόλη εξωστρεφής. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι και η σημερινή εκδήλωση, είναι μια σημαντική εκδήλωση για την πόλη μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, είναι ίσως ο τόπος από τον οποίο ξεκίνησαν οι πρόγονοί σας το μεγάλο τους ταξίδι, μεταναστεύοντας για μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες. Άρα η παρουσία σας στον Πειραιά έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία για εσάς.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε να με βραβεύσετε και για την απόφασή σας να πραγματοποιήσετε αυτή την εκδήλωση στον Πειραιά.

Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα στη φιλόξενη πόλη μας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ο εκπρόσωπος του κ. Μαρινάκη, είπε:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, κύριοι Βουλευτές

Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή για τον κ. Μαρινάκη να λαμβάνει αυτό το βραβείο. Λυπάται πολύ που δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ σήμερα. Μου ζήτησε να σας διαβιβάσω την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική αυτή διάκριση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον, γιατί ζούσε τουλάχιστον 20 χρόνια στο εξωτερικό κι ακόμη πηγαινοέρχεται πολύ τακτικά.

Καθώς η καρδιά του ελληνισμού δεν χτυπά μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, είναι καθήκον όλων μας όχι μόνο να διατηρήσουμε τις γέφυρες που μας ενώνουν με τον απόδημο ελληνισμό, αλλά να τις διευρύνουμε. Για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ρόλος σας είναι καθοριστικής σημασίας. Εσείς αποτελείτε τη φωνή της Ελλάδας, που φτάνει σε κάθε άκρη του κόσμου. Εύχομαι αυτή η φωνή να συνεχίσει να ακούγεται και να δυναμώνει όλο και περισσότερο μέσα από το έργο σας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ