Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρωτοποριακή συσκευή αποστείρωσης και καθαρισμού του αέρα εγκατέστησε ο Δήμος Πειραιά στο κεντρικό Κ.Ε.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πρωτοποριακό σύστημα αποστείρωσης και καθαρισμού της ατμόσφαιρας εγκατέστησε ο Δήμος Πειραιά στο κεντρικό  Κ.Ε.Π. του Δήμου, επί της οδού Μακράς Στοάς 15, για την περαιτέρω προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το «BLUE AIR», μια ιδέα που αναδείχθηκε  στον ετήσιο διαγωνισμό του Δήμου Πειραιά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Growth Piraeus», η οποία βασίζεται στη δημιουργία μιας συσκευής που τραβά τον αέρα, τον αποστειρώνει μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας και τον αποδίδει στον χώρο απαλλαγμένο από ιούς.

Η συσκευή – αεραγωγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλειστούς χώρους, προσφέροντας αποτελεσματική και οικονομική απολύμανση του αέρα. Καλύπτει τις ανάγκες χώρου με όγκο έως και 300 κυβ. μέτρα και μέσω διαδοχικών κύκλων αποστείρωσης μπορεί να επιτευχθεί απενεργοποίηση του ιικού φορτίου από 50-60% εντός λίγων λεπτών, μέχρι και 99% εντός 5 ωρών.

Η καινοτόμος συσκευή αναπτύχθηκε από φοιτητές του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αρωγός στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν την ιδέα τους, στάθηκε το Κέντρο Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πρόσφατα αναπτύχθηκε η δεύτερη έκδοση της συσκευής (BLUE AIR2), έτσι ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις για την αποστείρωση του αέρα σε χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ