Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Πειραιάς – Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος στο πρώτο μεγάλο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βουλευτές Α’ Πειραιά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και λίγος κόσμος, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ενώ ακολούθησε  ο καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παιάνιζε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος. Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, βούτηξαν στη θάλασσα, όπως κάθε χρόνο  και ανέσυραν τον Σταυρό.

Τον Τίμιο σταυρό έπιασε ο Διονύσης Πετρίδης, πατέρας τριών παιδιών κοριτσιών και τον αφιέρωσε στις κόρες του και στον θεό.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Πειραιά και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ο εορτασμός των Θεοφανείων. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες. Ας ελπίσουμε το Φως των ημερών, μαζί με τις δικές μας συλλογικές και ατομικές προσπάθειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βοηθήσουν έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας. Χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ