Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Παρουσία του Δημάρχου Γ.Μώραλη ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης στα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής για ακόμα μια χρονιά αναβίωσε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με τις καθιερωμένες γιορτές στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί. Στις γιορτές που πραγματοποιήθηκαν για τα παιδιά των Ειδικών σχολείων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Πειραιά και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, μαζί με τους Προέδρους  των  Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μακρή και κα Δέσποινα Αρβανίτου αντίστοιχα, καθώς και  τον ειδικό  σύμβουλο σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμο Αγγελετάκη.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης  συνομίλησε με τους Διευθυντές των σχολείων  για  διάφορα θέματα και τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει  να κάνει το καλύτερο δυνατό για τα σχολεία και τους μαθητές. Με την σειρά  τους οι Διευθυντές ευχαρίστησαν τον κ. Μώραλη  για τη διαρκή υποστήριξή του  στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά  και  για τις εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται σε κάθε εορταστική περίοδο.

Στις γιορτές  τηρήθηκαν όλα  τα απαραίτητα περιοριστικά  μέτρα  που ορίζει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες  αρχές κατά της διασποράς του  κορωνοϊού.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, στη γιορτή για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τα τελευταία δύο χρόνια λόγω πανδημίας, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά, να συζητήσουμε με τους καθηγητές, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, όταν μάς δίνεται η ευκαιρία να βρισκόμαστε στα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας,  κοντά στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά, πόσο μάλλον  για τα παιδιά των Ειδικών σχολείων. Πραγματικά, θαυμάζω τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη μάχη ζωής που δίνουν για τα παιδιά τους και τους ίδιους.  Τους εύχομαι καλή Τσικνοπέμπτη και είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους, όπως το πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι οι γιορτές είναι εξαιρετικές και ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα, διασκεδάζουν, χαμογελούν,  χορεύουν, κάτι που χαροποιεί όλους.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής, σε δήλωσή του, σημείωσε  ότι ο Δήμαρχος τηρώντας πάντα τα ήθη και τα έθιμα μερίμνησε, ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να είναι σήμερα χαρούμενοι, μετά από μια δύσκολη περίοδο,  εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ